Smír v Přerově měl dohodnout olašský král, neměl zájem o mediální pozornost

V Přerově pokračuje napjatá atmosféra. Lidé si ztěžují stále více na bezpečnostní situaci a na, slovy Václava Havla, "blbou náladu". Z Přerova nadále odcházejí lidé, pro firmy, investory, podnikatele, může být Přerov méně atraktivní. Vztahy mezi romskými rodinami dokonce řeší vrcholové vedení města.

Ilustrační foto: parameciorecords (Pixabay)

Vedení města Přerova se v pondělí 20. 7. 2020 sešlo se zástupci dvou znepřátelených rodin olašských Romů, kteří se minulý týden opakovaně napadli, a to kvůli osobním sporům. Otcové obou rodin řeší vztah svých dětí, zpečetěný čerstvým narozením společné vnučky – což na schůzce potvrdili. Na jednání, kterého se účastnil i děkan římskokatolické farnosti a poradkyně pro národnostní menšiny, přislíbili, že nebudou spor eskalovat dalšími bitkami či veřejnými hádkami.  

Konflikt, který zaměstnal desítky policistů, Přerované veřejně kritizovali a mnozí projevili zájem otevřít romskou otázku veřejně. Zástupci města proto už minulý týden pozvali občany ke společné debatě – ta se bude konat ve středu 22. července od 16 hodin v Městském domě, a kromě radních budou na otázky odpovídat rovněž zástupci městské i republikové policie.

Avizované dnešní setkání radních s olašským králem se nekonalo – ten se už minulý týden sešel s oběma rodinami, ale neměl zájem o mediální pozornost, která se kolem sporu rozhořela.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker