Milovníci zabijačkových specialit vzali Horní Moštěnici útokem

Desátý ročník oblíbených zabíjačkových hodů přilákal i letos stovky návštěvníků. Už půlhodiny před začátkem akce se tvořily dlouhé fronty a hodinu po zahájení byly studené speciality beznadějně vyprodané.

Myslivecký spolek, který organizaci hodů převzal před deseti lety, nechal pro letošní ročník porazit tři čuníky o váze 450 kilogramů. "Pro návštěvníky jsme přichystali kromě teplé kuchyně, ve které si mohou zakoupit vepřového vrabce se zelím a knedlíkem, řízky s bramborovým salátem, pečený jitrnicový a jelítkový prejt i kuchyni studenou. Nechybí ani tlačenka, jitrnice nebo vařený ovar," prozradil organizátor Tomáš Jančík.


Kromě výborných masových specialit se konala i tradiční soutěž o nejlepší slivovici a koláč. Porota vybírala z deseti druhů koláčů a čtrnácti vzorků slivovice. První místo získala meruňkovice od Jany Velímové, která si také odnesla první místo za frgál, společně se strouhaným-tvarohovým koláčem Anety Andělové a vdolkem Elišky Chytilové.


"Jsme moc rádi, že se Vesnické speciality lidem líbí a že si cestu do Horní Moštěnice vždycky najdou. Vždyť již za hodinu byla studená kuchyně zcela vyprodána a po řízcích, kterých bylo 200 se jen zaprášilo," dodal Jančík.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker