Bluesovému festivalu letos nepřálo počasí

Sedmý ročník festivalu Blues nad Bečvou se konal pod širým nebem v areálu Pivovaru Zubr. Z důvodu deště se pořadatelé ale nakonec rozhodli přesunout poslední plánovaný koncert venku - americké zpěvačky Wandy Johnson do prostor restaurace Pivovar.

Kromě skvělé hudby, která provází festival již od začátku jeho vzniku, mohli návštevnící ochutnat také vynikající marockou kuchyni. Díky projektu El Boudani Mus Bandu se zaposlouchali do kořenů bluesové muziky.

Na akci se představili také začínající muzikanti z regionu - Carl von Vican, Václav Bařinka a Adam Hobza. Osmnáctiletý Václav Bařinka, student přerovského gymnázia hraje vlastní popové skladby, které si sám píše i skládá. "Zpívat jsem začal v šesti letech a ke kytaře mě přivedl táta, který také hraje. Já skládám už tři rok y a mám už 40 písniček, které jsem vydal na vlastním albu s názvem Stoupám," prozradil před vystoupením mladík, který chce být slavný jako Voxel. 

Pro radost návštěvníků zařadili pořadatelé i českou kapelu Screwballs Rockabily, následovalo vystoupení akustického dua Jiří Míža a Rosťa Orság. Vyvrcholením celé akce pak byl koncert americké blues soulové zpěvačky Wandy Johnson, která svým nádherným hlasem nadchla všechny, ke kterým se dostaly tóny jejích písní.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker