Bez dovolení a bez řidičáku řádil s autem

Nezletilý mladík ukradl klíče od auta svému příbuznému a projížděl se po okolí. Jízda byla ale nad jeho síly a tak zvládl nabourat auto, obrubník, keře, dopravní značku a zastavil až o rodinný dům v Lobodicích. Škoda se vyšplhala na šedesát pět tisíc korun.

Foto zdroj: PČR

V nočních hodinách ze soboty na neděli vzal bez dovolení 16letý mladík svému příbuznému v místě bydliště (menší obec na Kojetínsku) klíče od vozidla Opel Zafira a bez jeho souhlasu sedl za volant a projížděl se s ním po okolí. Že nevlastní řidičské oprávnění a nemá dostatečné zkušenosti s řízením vozidla pro něho nebylo žádnou překážkou.


V obci Lobodice bylo řízení auta již nad jeho schopnosti a na mokrém povrchu komunikace nezvládl jízdu, vyjel vlevo do protisměru, kde narazil do zaparkovaného renaultu. Auto dál po smyku pokračovalo vpravo, přes obrubník, okrasné keře a dopravní značku a zastavilo se až po poškození zdiva na rodinném domě a plastového potrubí.


Po nehodě mladík vozidlo opustil. K jeho zranění nedošlo. Policisté byli přivoláni k nehodě až v neděli krátce po poledni. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 65 000 korun. Událost je nadále v šetření.  





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker