Recidivista byl zadržen na útěku

Včera dopoledne se po obci Vlkoš potuloval 37letý recidivista, který nemá trvalé bydliště v našem okrese. V dopoledních hodinách si všiml, že jedna z obyvatelek obce opustila a zamkla klíčem dům a odešla na zahrádku vedle domu. Muž si všimnul, že klíč si seniorka nevzala s sebou, ale odložila ho na určité místo, kde si myslela, že bude v bezpečí.

Foto: Ilustrační obrázek

Dlouho neváhal, vzal klíč, dům si odemkl a prohledal ho. Uvnitř v různých místnostech a na různých místech našel a ukradl 160 E, 600 korun, tři zlaté prsteny a zlatý řetízek.

Když se žena vracela ze zahrádky, všimla si v otevřeném okně, že se po domě pohybuje cizí muž a zakřičela na něho, co tam dělá. Zloděj nenechal nic náhodě, vzal nohy na ramena a z domu vstupními dveřmi utekl. Při útěku zahlédl na ulici 9. května v dané obci jízdní kolo, na které nasedl a začal ujíždět směrem na obec Říkovice.

V té době již byla zalarmovaná policie, policejní hlídky vyrazily na místo a do deseti minut od oznámení pachatele dle popisu zadržely i s kradenými věcmi v hodnotě něco málo přes 6 000 korun.

Policisty byl převezen na policejní služebnu a skončil v cele. Při prověřování dalších okolností se zjistilo, že se jedná o zkušeného recidivistu, který se rozhodně nemůže pyšnit čistým rejstříkem trestů. Ještě ten samý den byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za který trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker