Zájezd za padesát tisíc na Kubu se nekonal

Muž z Přerova se ocitl v podobné situaci jako mnoho dalších lidí. Objednal si zájezd na Kubu a zaplatil zálohu ve výši téměř čtyřicet tisíc korun. Vzhledem ke Koronavirové krizi se zájezd nekonal, cestovní kancelář však muži nenabídla ani náhradní termín ani peníze.

Foto: Mnoho lidí se letos své vysněné dovolené nedočká. Ilustrační obrázek.

V lednu si poškozený muž z Přerovska sjednal se zástupkyní pražské cestovní kanceláře, která nabízela k prodeji zájezdy cestovní kanceláře sídlící v Mnichově, dvoutýdenní zájezd na Kubu pro dvě osoby s tím, že se mělo v červnu odlétat. Cena zájezdu byla stanovena na necelých 54 000 korun. Dle pokynu zaplatil ještě v lednu zálohu za zájezd ve výši 36 000 Kč a další poplatek 1 620 korun za vyřízení víz.

"Dle předpokladu se zájezd neuskutečnil, ale poškozenému nebyly vráceny odeslané finance a ani mu nebyl poskytnut náhradní termín. Proto se obrátil na policii a podal trestní oznámení. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod," policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Spousta dalších cestovatelů dopadla podobně, lidé se těšili na dovolenou a cestovní kanceláře nezvládají takový nápor a některé se ani nesnaží vyjít lidem vstříc. Ocitli jste se i vy ve stejné situaci? Neváhejte se s námi o svůj příběh podělit na prerov@rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker