Drogový dealer z Tovačova neotevíral, policie použila beranidlo

Minulý týden v dopoledních hodinách zadrželi policisté kriminální policie a vyšetřování společně se zákrokovým družstvem olomouckého krajského ředitelství tři osoby, které vyráběly a distribuovaly omamné látky.

Když policie vyzvala 38 letého muže z Tovačova, podezřelého z prodeje a distribuce drog, aby zpřístupnil byt v rodinném domě, nereagoval. Policie proto po opakovaných výzvách použila ke zpřístupnění bytu beranidlo.  "Po otevření bytu jsme zadrželi bez použití donucovacích prostředků muže a jeho o rok mladší družku. Oba byli převezeni na policejní služebnu a umístěni do policejní cely. Následující den jsme ženu po výslechu propustili na svobodu. Proti podezřelému muži bylo zahájeno trestní stíhání a bylo mu sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," sdělila k případu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž se přiznal, že od roku 2017 prodával nebo zdarma předával, minimálně dalším deseti uživatelům pervitin. Své zákazníky měl především na Přerovsku, převážně v Tovačově a okolních obcích. Cena za pervitin na jedno užití se pohybovala od 200 až po 500 korun. "Po provedených úkonech byl obviněný propuštěn a na svobodě je proti němu vedeno i jeho trestní stíhání. Muž nebyl v minulosti pro žádnou trestnou činnost odsouzen. Nyní mu za nedovolenou výrobu a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí odnětí svobody od jednoho roku až na pět let," doplnila Zajícová.



Ten samý den, o pár desítek minut později, byl ve stejné obci u jednoho z místních domů zadržen policisty ze zákrokové skupiny 36letý muž, který se dopouštěl stejné trestné činnosti. Ani v tomto případě policisté nemuseli použít donucovací prostředky. Muže zadrželi  převezli do policejní cely, kde přečkal noc.  Další den si podezřelý vyslechl obvinění ze stejného trestného činu. "V tomto případě se nejednalo o žádného nezkušeného zajíčka, ale o muže, který už byl za stejné jednání potrestán v nedávné minulosti. V polovině září loňského roku byl pravomocně uznán vinným a byl mu uložen podmíněný trest odnětí svobody. Bohužel ani tento fakt neměl vliv na to, aby distribuce zanechal a dál pokračoval v prodeji pervitinu a marihuany. Zásoboval uživatele především na Přerovsku, zejména v Tovačově, ale také na Prostějovsku a Olomoucku," sdělila k případu Zajícová.


Spisový materiál i s obviněným předali policisté na přerovské státní zastupitelství s podnětem k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl soudem akceptován a recidivista putoval do vazební věznice. Tentokrát mu ale hrozí, s ohledem na předchozí trestnou činnost a odsouzení, trest odnětí svobody daleko vyšší a to až na deset let.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker