Za loupež šel do vazby

Od posledního dne loňského roku řešili policisté případ dvou napadených mladistvých chlapců. Napadení se odehrálo ve večerních hodinách u fontány v blízkosti křižovatky ulic Komenského a Šířava v Přerově.

Ilustrační obrázek

"K chlapcům přistoupili dva, tehdy ještě neznámí pachatelé, a pod pohrůžkou násilí se dožadovali mobilního telefonu a přenosného reproduktoru, který byl majetkem jednoho z chlapců. Jeden z  chlapců to odmítl se slovy, že jim nic nedá a hned za to, od jednoho z útočníků, schytal několik ran pěstí do obličeje a hlavy. Ze strachu o zdraví dal pak obě požadované věci agresorům. I přesto, že jim požadované věci vydal, dostal od druhého pachatele kopanec. Oba útočníci pak velmi rychle z místa napadení utekli," sdělila k případu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Šetřením této závažné události se policistům podařilo odhalit oba pachatele, kterými byli 12letý hoch a 21letý recidivista, který už má za sebou násilnou trestnou činnost. Starší z nich byl minulý týden zadržen a umístěn do policejní cely. "Po sdělení obvinění z trestného činu loupež, byl z naší strany dán na státní zastupitelství podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který soud schválil a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci. Trestní zákoník stanoví za výše uvedený trestný čin trest odnětí svobody až na 10 let. Jednání nezletilého je nadále v šetření, ale vzhledem k věku podezřelého je trestní stíhání nepřípustné, proto bude případ z naší strany odložen," dodala Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker