KDU-ČSL založila Anticovid tým. Chce boj s pandemií a masivní očkování

Poslanec a bývalý předseda KDU-ČSL Marek Výborný odpovídal v Televizních novinách TV NOVA na otázky týkající se očkování, ale i toho, co by měla vláda teď dělat proto, aby se situace v nemocnicích v souvislosti s pandemií nevymkla kontrole. "Je potřeba se soustředit na preventivní opatření a opravdu apelovat na občany ČR, aby se chovali zodpovědně," říká Marek Výborný. Vyzývá k masivnímu očkování, které plánuje současná vláda České republiky vedená Andrejem Babiše (ANO 2011)

"Je potřeba se soustředit na preventivní opatření a opravdu apelovat na občany ČR, aby se chovali zodpovědně," říká Marek Výborný a podporuje očkování. Zdroj: KDU-ČSL

SPOLU proti COVIDu: strany KDU-ČSL, TOP 09 a ODS vytvořily Antivcovid tým

"My jsme na to dnes jako Anticovid tým KDU-ČSL, ODS a TOP 09 znovu upozornily, je potřeba začít masivně očkovat, je potřeba to dělat ve spolupráci s hejtmany a s kraji, protože ti nejlépe znají konkrétní situaci v regionech, ti nejlépe znají kapacity nemocnic, ale je potřeba také samozřejmě se soustředit na velká očkovací centra. Jediné, co nám může pomoci podle všech indicií je skutečně masivní očkování a ty podmínky musí vytvořit stát," zdůraznil Marek Výborný.

"Já velmi vítám zprávu o tom, že dnes EU potvrdila další vakcínu z firmy Moderna, ale je potřeba také připravit kapacity, hlavně personální, na to, aby to očkování měl kdo provádět," apeloval Výborný (KDU-ČSL).


Zkušenosti z pracovních skupin a diskusí. KDU-ČSL založila dříve pracovní skupinu k imigrantům 

Tým politiků Anticovid, který nově vznikl pod vedením KDU-ČSL a ke kterému přistoupila také pro EU orientovaná TOP09 a dříve dominantní pravicová ODS, se opírá o silné zkušenosti lidovců z různých pracovních skupin. Například v roce 2015 KDU-ČSL zřídila pracovní skupinu pro otázky migrace pod vedením svého tehdejšího místopředsedy Ondřeje Benešíka.

"Migrace je jedním z nejpalčivějších problémů současnosti. Jako tradiční strana s vládní odpovědností cítíme potřebu nabídnout občanům jasná řešení, která jim na jedné straně dají záruky bezpečnosti a na druhé straně zabrání vzestupu extrémistů,“ řekl Ondřej Benešík, předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti. V té době byla KDU-ČSL součástí vlády Bohuslava Sobotky z ČSSD. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker