Krizi na magistrátu bude řešit koalice

Stupňující se napětí na půdě přerovského magistrátu má na svědomí nevyřešená kauza s pozemkem v Lýskách. Kritice se zatím veřejně vyhýbá tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch.

Tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch z Oder kandiduje za ODS jako nestraník. V Přerově má nového spojence Michala Záchu. Zdroj: internetové stránky ODS

Město Přerov vybudovalo zřejmě ilegálně točnu pro autobusy na cizím soukromém pozemku, který patří firmě Sidom. Ačkoliv byl přerovský magistrát o problematické situaci opakovaně zpraven, přesto stavbu prosadil. Tajemníka Petra Mlčocha, který je ve funkci od Apríla roku 2015, se zastal zastupitel Michal Zácha za ODS, který tvrdil, že: "Co se týká jednání s panem jednatelem firmy Sibom, která v současné době je majitelem pozemku pod točnou, tak došlo k pochybení jednotlivcem, a to na úřadě, to pan tajemník již řešil." Zácha je zástupcem přerovského primátora za ODS a je šéfem ODS Olomouckého kraje.

Problematickou situací na přerovském magistrátě se opakovaně v tomto i minulém volebním období zabývala Rada a dokonce i Zastupitelstvo města Přerova. K výměně na postu šéfa úřadu dosud nedošlo. 

Největší krize kolem tajemníka Mlčocha byla v roce 2017. Tehdy přišly na přetřes pochybení při obsazování postů vlivných městských úředníků v době, kdy za magistrát plně Mlčoch odpovídal. Ve funkci tehdy Mlčoch zůstal. Napjatou situaci kolem problematického fungování přerovského magistrátu a interních poměrů v něm řešili přerovští politici znovu na podzim 2019. Krizi zažehnala vánoční pohoda a nedostatek času. V posledních dnech je krize ve znamení kauzy pozemku v Lýskách. 

Tajemník Mlčoch je údajně také známý svým odporem vůči referendu. Ačkoliv kandidoval neúspěšně za ODS v posledních komunálních volbách v Odrách, odkud pochází, tvrdí o sobě, že není spjat s politikou. Jeho nestrannost zpochybňuje také jeho vystupování na veřejnosti, kde dokonce na půdě zastupitelstva města Přerova tento nestranný úředník osobně prohlásil: "To, že by referendum něco rozhodlo, je pravděpodobnost limitně se blížící nule." Tolik názor profesionálního nestranného apolitického tajemníka magistrátu Mlčocha ze dne 3. února 2020. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker