Nové parkoviště v nemocnici už slouží pacientům

Stovku nových parkovacích míst mají k dispozici pacienti a návštěvníci Nemocnice AGEL v Přerově. Stavba, která nakonec kvůli archeologickým nálezům trvala více než rok, je již plně dokončena a umožňuje příchozím po letech konečně snazší parkování při využívání nemocničních služeb. Cena parkovného se přitom pro zájemce nijak nemění.

„Nová parkovací místa vznikla jednak vedle budovy interny, kde může nově parkovat až 77 vozů, a dále podél cesty vedoucí napříč areálem, kde nově vzniklo 23 parkovacích míst. Využít je mohou jak pacienti, tak i jejich návštěvy,“ vysvětluje Ing. Pavel Špunar, hlavní správce AGEL Středomoravské nemocniční, pod kterou spadá také Nemocnice AGEL Přerov. Investice přitom přišla nemocnici společně s Olomouckým krajem a městem Přerov na téměř 9 milionů korun.

„Jednoduché parkování je pro naše pacienty často stěžejní, obzvláště pokud mají bolesti nebo jsou hůře mobilní. Toto si plně uvědomujeme a věřím proto, že naše nové parkoviště upřímně uvítají,“ říká MUDr. Jiří Ševčík, ředitel Nemocnice AGEL Přerov.

Součástí investice přitom byla kromě vybudování parkoviště také úprava některých venkovních ploch tak, aby byl areál nemocnice řešen prakticky i esteticky. Rychlý vjezd a výjezd vozidel pak v nemocnici už od loňského roku zajišťuje automatický parkovací systém, který například umí číst SPZ vozidel, takže umožňuje rychlejší výjezd vozidel. „Konkrétně to znamená, že pacient, který vyjíždí v termínu, nemusí vždy přikládat lístek. Systém ho po přečtení SPZ pustí sám,“ popisuje Ing. Pavel Špunar s tím, že parkovné lze v nemocnici hradit i kartou. Parkovné je v nemocnici i nadále do 30 minut zdarma a dále vždy 10 korun za půl hodiny.

Původně měly být stavební práce na parkovišti ukončeny už na začátku roku, zdržely je ale archeologické nálezy

V místě stávajícího parkoviště byl totiž nalezen soubor keramiky, která dokládá osídlení této části Přerova v mladší době kamenné, starší a mladší době železné a také v období raného středověku. Historicky nejcennější jsou podle archeologů sedm tisíc let staré úlomky nádob a zajímavý je i objev několika kamenných nástrojů, které byly na půdě nemocnice také nalezeny.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker