Skatepark se na týden uzavírá. Revize odhalila závady, ty se teď řeší

Vznikl díky nadšencům, ale město do něj příliš neinvestovalo. Přerovský skatepark je "stařeček", překážky jsou morálně zastaralé a celý areál potřebuje větší facelift. Teď se navíc skatepark dočasně zavře, protože nevyhovuje bezpečnosti. Přerovští vyznavači streetových sportů už dlouho volají po zásadní investici.

Foto zdroj: prerov.eu

Opravy z důvodu bezpečnosti. Nedostatky mají i další prvky na sportovišti 

Technici, provádějící odbornou revizi, zjistili závady na překážkách v přerovském skateparku. Místo u Laguny, které je oblíbeným rejdištěm bruslařů, koloběžkářů a skateboardistů, proto bylo na nezbytně nutnou dobu uzavřeno. Za jeho brány se nikdo nedostane až do 18. června.

Kolem skateparku se dnes objevila páska, upozorňující na zákaz vstupu.  „Ihned po obdržení posudku jsme začali situaci řešit. Je nám líto, že mladým sportovcům zavřeme na celý týden jejich oblíbenou atrakci, ale nikdo z nás nechce čelit případným problémům,“ vyjádřil se náměstek ředitele Technických služeb města Přerova (TSMP) Tomáš Lolek. Upřesnil, že problém se týká především zábradlí na vysokých překážkových drahách, které neodpovídá z bezpečnostního hlediska novým legislativním normám. To je teď nutné zcela odstranit a projde kompletní opravou. Další nedostatky vykazují i drobné prvky, které nejsou pevně ukotveny k podkladu – ty budou prozatím odvezeny a následně řešeny. „Apeluji na návštěvníky, aby se nesnažili i přes výstražné značení areál používat, opravdu tam hrozí nebezpečí vážného poranění,“ varuje náměstek Lolek.


Přerovský skatepark potřebuje pořádný facelift

Skatepark, který se nachází v odpočinkové zóně města, je bezplatný, má svého správce i provozní řád. Sportovci tu mají dispozici překážky jako funbox, minirampa, malé a velké Radiusy, Langer, A-čko a další. Podle řady z nich jsou však pro pořádné výkony současné překážky už dávno nevyhovující. Skatepark tak ovládají především menší děti s koloběžkami. 

Skatepark v Přerově nikdy vznikl díky nadšencům v 90. letech 20. století. Tehdy šlo o skejťáky a "inlajnisty" (inline bruslaře). Od té doby ale vývoj skateparku připomínal horskou dráhu. V posledních letech roste poptávka veřejnosti, zejména sportující mládeže, na zásadní opravy skateparku, úpravy překážek. Investice by si podle různých zdrojů vyžádala od 2 do 3 milionů korun. Město by mohlo žádat o dotace. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker