Opilý senior řídil a naboural dvě auta. Naštěstí nikoho nezabil

Senioři vyrazili v autech do ulic. V Přerově a Hranicích způsobili škody za čtvrt milionu korun. K první nehodě vyjížděli policisté v pondělí v nočních hodinách na ulici Velká Dlážka v Přerově. Druhá nehoda se stala včera po jedenácté hodině dopolední v Hranicích na Tř. 1. máje.

Ilustrační foto Pixabay

Pod vlivem, bez řidičáku a bez pojištění

K první nehodě vyjížděli policisté v pondělí v nočních hodinách na ulici Velká Dlážka v Přerově, kam je přivolal mladý muž, který viděl, co se událo. Z šetření vyšlo najevo, že 67letý muž jel ve vozidle Peugeot 308 po ulici Na Odpoledni a na ulici Nábř. E. Beneše řízení nezvládl a narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Superb. Na místě nehody nezastavil a pokračoval dál na Velkou Dlážku, kde hlídka řidiče zkontrolovala. Od samého počátku bylo všechno špatně, řidič nepředložil potřebné doklady k vozidlu, neměl ani doklad o zdravotní způsobilosti, dál bylo kontrolou v evidencích zjištěno, že vozidlo není navíc ani zákonně pojištěné a podezřelý usedl za volant bez řidičského oprávnění. Vrcholem všeho byla pozitivní dechová zkouška s hodnotami 1,52 a 1, 57 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření odmítl a další jízda mu byla zakázána. Na vozidlech byla škoda předběžně vyčíslena na 60 000 korun.  


Foto zdroj: PČR

Dalším šetřením v ranních hodinách se zjistilo, že stejný řidič naboural v přesně nezjištěné době do dalšího zaparkovaného vozidla VW Passat na ulici Na Odpoledni, které bylo zaparkované u okraje vozovky. V tomto případě byla škoda na vozidlech vyčíslena na 115 000 korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s maximální tříletou trestní sazbou odnětí svobody.

Téměř 90letý řidič způsobil nehodu

Včera po jedenácté hodině dopolední se stala dopravní nehoda v Hranicích na Tř. 1. máje. Z doposud zjištěných okolností jel 88letý muž ve vozidle Škoda Fabia po uvedené ulici ve směru na ulici Komenského. Po projetí kruhového objezdu přejel řidič s autem z prozatím neznámých důvodů do protisměru, kde levou části škodovky narazil do levé části protijedoucího vozidla Škoda Scala. Vozidlo seniora pokračovalo po nárazu dál a narazilo do dalšího vozidla značky Citroen, které jelo před ním. Po tomto nárazu byla Š Fabia odhozena na chodník a opřela se o dům, na kterém vznikla škoda cca 2 000 korun na jeho fasádě. Zraněný řidič fabie byl převezen do nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. K dalším zraněním nedošlo a nepotvrdilo se ani, že by některý z řidičů řídil pod vlivem alkoholu. Na vozidlech byla škoda předběžně vyčíslena na 80 000 korun. Co bylo hlavní příčinnou nehody, je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.

Foto zdroj: PČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker