Kradla v nouzovém stavu

Z trestného činu krádeže je podezřelá 30letá žena z Kroměřížska, která připravovala přerovské obchodníky o zboží a nebylo ji proti mysli obrat ani svého známého, u kterého pobývala na návštěvě. Okradla tak člověka, který jí poskytl střechu nad hlavou a k tomu loupila v obchodech.

Vizuální identita zlodějky není veřejná. Možná vypadala třeba takto. Možná ne. Krást v době nouzového stavu je větší risk než "normálně". Ilustrační foto (Victoria Borodinova)

Právě prvního případu se dopustila v obci Bochoř již v polovině února, kde využila nepřítomnosti poškozeného a v pokoji mu odcizila z plechové dózy 2 000 Kč, z peněženky vzala 1 000 Kč a přibrala i mobilní telefon. Tím mu způsobila celkovou škodu cca 4 000 Kč. A pak se říká: "host do domu, Bůh do domu"... 

Asi o měsíc později se zlodějka „napakovala“ v prodejně drogerie, kde vzala mimo jiné toaletní vodu, řasenku, pleťový krém, lak na vlasy, náušnice a další zboží v celkové hodnotě 1 500 Kč. Lup si schovala pod oblečení a z prodejny odešla.

Ve stejný den pak zlodějka navštívila i prodejnu oděvů, kde se pokusila ukrást dvoje šaty v hodnotě 760 Kč. Ve zkušební kabině násilím odstranila z šatů bezpečnostní čipy, tím je ale poškodila a strčila si je do kabelky. Poškozené šaty byly asi lepší než nic. Nicméně lupička byla prodavačkou odhalena a znehodnocené zboží si neodnesla.

Koncem dubna zašla tato paní do marketu na ulici Želátovská, kde vzala a ukryla pod oděv 3 ks powerbank v celkové hodnotě cca 700 Kč a bez zaplacení prodejnu opustila. Začátkem května se vrátila do stejného obchodu a v oddělení elektra vzala reproduktor v hodnotě 770 Kč, který zabalila do vystavené osušky za 150 Kč a dala do podpaží. Opět se jí podařilo prodejnu bez placení opustit.

Vzhledem k tomu, že se krádeží dopouštěla v době, kdy byl v naší republice vyhlášen nouzový stav, hrozí jí za uvedené jednání několikanásobně vyšší trest, který trestní zákoník stanovil až na 8 let odnětí svobody.     



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker