Provětral mamce auto, způsobil škodu za čtvrt milionu

Čerstvě 18 let, maminčino auto na dosah, hurá s kámošem na výlet. Kdo spěchá a nezvládá řízení, špatně skončí. Tentokrát se naštěstí nikdo z mladíků nezabil a neublížili fyzicky ani nikomu jinému. Doma ale asi pochvalu nedostali.

Jezdit neodpovědně a ještě s ukradeným (nedovoleně propůjčeným) autem se nevyplácí. Často ale za chyby neopatrných řidičů platí daň nevinní. Často daň nejvyšší. Havárie v Černotíně se naštěstí obešla bez úrazu. Zdroj foto: Policie ČR.

V uplynulou neděli přijala Policie anonymní oznámení o havarovaném vozidle Škoda Fabia, která se nacházelo v přilehlém lesíku v katastru obce Černotín (kousek od Hranic).

Po příjezdu na místo našla hlídka, dle oznámení, odemčené a poškozené vozidlo. Prověřováním z místa se nepotvrdilo, že by auto bylo v pátrání. Kontaktovali jsme majitelku vozidla, která o jeho zmizení vůbec nevěděla a uvedla, že ho před dvěma dny odstavila a zanechala na parkovišti v Hranicích. Kdo mohl s autem odjet, netušila a rodinní příslušníci také nevěděli.

Při dalším prověřování a zjišťování se k řízení vozidla přiznal syn poškozené. Škodovku vzal bez vědomí matky a se svým kamarádem se vydal na cestu, která nedopadla zrovna nejlépe. Do zamýšleného cíle ale hoši nedorazili, protože krátce plnoletý mladík jízdu a řízení vozu nezvládl a na uvedeném místě havaroval. Škoda, kterou svým počínáním napáchal, byla předběžně vyčíslena na 280 000 korun.

Ke zranění ani jednoho z účastníků naštěstí nedošlo. Událost šetří Policie pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker