Policie v Přerově řešila o víkendu krádež na burze, podvod na internetu i opilého řidiče

Policie v Přerově se během víkendu zabývala několika případy trestné činnosti. Na burze na přerovském Výstavišti neznámý pachatel okradl návštěvníka o peněženku s hotovostí a doklady. Další případ podvodu se týkal internetového prodeje pásového nakladače, kde poškozená přišla o 25 000 Kč. Třetí zásah proběhl v sobotu ráno, kdy byl zadržen řidič s platným zákazem řízení, který navíc řídil pod vlivem alkoholu.

Foto zdroj: Policie ČR

Krádež na burze

V neděli v ranních hodinách okradl neznámý pachatel návštěvníka burzy, která se konala na přerovském Výstavišti. Poškozený uvedl, že měl přes rameno pověšenou tašku a z ní mu během popocházení v hale zmizela pánská peněženka s finanční hotovostí 9 500 korun a osobními doklady. "Oznámený případ jsme zaevidovali a prověřujeme ho pro trestný čin krádež," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Lstí přišla poškozená o dvacetpět tisíc

Na přerovské policisty se v neděli ve večerních hodinách obrátila oklamaná žena, která přišla oznámit nepoctivé praktiky na internetovém bazarovém portálu. Na stránkách byl inzerát týkající se prodeje pásového nakladače v hodnotě 50 000 korun. Prodávající se se synem poškozené telefonicky domluvil, že zaplatí zálohu a to rovnou polovinu z ceny stroje a zbytek doplatí po dodání. "Na základě zálohové faktury částku poškozená zaplatila. Po připsání peněz na účet s nimi prodejce ale přestal komunikovat a je nekontaktní. Případ prověřujeme pro trestný čin podvod," konstatuje Zajícová.

Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze dvou trestných činů

V sobotu přibližně o půl jedné ráno zastavila policejní hlídka na ulici Hulínská v Přerově vozidlo Renault, které řídil 33letý muž. Při kontrole se zjistilo, že řídí s platným zákazem, který mu skončí až v listopadu roku 2026. Hlídka provedla u řidiče také dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 2,04 promile. Druhé dechové zkoušce se odmítal podrobit a s policisty nespolupracoval. "Na základě rozhodnutí lékaře byl eskortován na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a tam se nakonec podrobil druhé dechové zkoušce, kde mu byla personálem naměřena hodnota 1,65 promile. Za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí dle trestného zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody," uzavírá poslední případ mluvčí Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Kickbox K1