Dvakrát byl mladík podveden, slíbeného ubytování se nedočkal

Dvakrát hledal ubytování v Portugalsku, dvakrát se nechal napálit podvodníky. V loňském roce na sociální síti ve skupině Erasmus Porto se mladý muž z Hranicka obrátil na sledovatele ve skupině s dotazem na ubytování v Portugalsku ve městě Porto v termínu od září do konce ledna letošního roku. Na dotaz se mu ozval Američan, který mu poskytl kontakt na pronajímatelku bytu. Zkontaktoval se s ní a uzavřeli spolu písemnou smlouvu, kterou mu žena doručila emailem. Na základě ní uhradil v srpnu částku 750 eur na kauci a jeden nájem.

Foto: Ilustrační obrázek

O den později poslal dalších 450 euro na majetkové pojištění. Protože ale pronajímatelce tato částka údajně nepřišla, zaslal ji opakovaně. Další požadovanou částku 850 euro za služby spojené s nájmem ale již odmítl uhradit a chtěl od smlouvy odstoupit, za to byla požadovaná další částka a to ve výši 350 euro. Ani tu již nezaplatil. Komunikace poté ustala. Mladíka internetoví podvodníci připravili o částku 1 650 euro.

S čím ale zřejmě poškozený nepočítal, že by se mohl stát obětí podvodníků i podruhé. A o několik dní později se tak opravdu stalo. Na sociální síti podal nový požadavek na ubytování ve stejném městě a ve stejném čase a zareagovala na to žena, která pronajímala ubytování dle jeho představ. Opět uzavřeli písemnou smlouvu, na základě které zaplatil částku 700 euro jako kauci a jeden nájem a o několik dní později zaplatil stejnou částku za další dva nájmy. Na požadavek, aby zaplatil i zbylé dva nájmy ve výši 700 euro již nereagoval a odmítl je zaplatit a chtěl od smlouvy odstoupit jako v předešlém případě. I tentokrát chtěla majitelka bytu za tuto službu 400 euro, což ale mladík neakceptoval a částku neuhradil. Tentokrát ho to stálo 1 400 euro. Případ prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality pro trestný čin podvod.         



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker