Považovali ho za trapného opilce. Mladík na chodníku měl ale hypoglykemický šok

Jeden z posledních případů, které řešili strážníci v Přerově, ukázal, že opravdu má smysl dělat i věci, které na první pohled vypadají tak, že smysl nemají. Zachránili totiž mladíka, kterého kolemjdoucí považovali za opilce nebo narkomana. Ve skutečnosti měl cukrovku.

Zdroj: FB Městská policie Přerov

„Vše začalo téměř jako přes stokrát proklepaný kopírák. Bylo brzké odpoledne, sluníčko příjemně hřálo, mouchy vykružovaly ukázkové letové kružnice, když na stálou službu oznámila svědkyně, že před jejich domem sedí neznámý opilec jak socha Buddhy v zenové zahradě. Jen místo uklidňujícího zeleného zákoutí dlí uprostřed chodníku, cosi drmolí a lidé ho musí obcházet,“ popisuje na FB profilu strážníků zástupce ředitele MP Přerov Miroslav Komínek. K místu nálezu vyjela hlídka, aby dotyčného zkontrolovala a případně uvedla do lepšího stavu.

Po příjezdu strážníci skutečně nalezli mladého muže, který však již neseděl, ale ležel na chodníku. Hlídka ho zkusila probudit, ale odpovědí jí bylo jen zmatené mumlání. Vzápětí muž začal nekoordinovaně mávat rukama. Strážníci mu zkusili dát dýchnout, ale nepodařilo se jim to. Že by byl až tak opilý? „Přesto se však zkušeným ramenům zákona něco nezdálo. Lihového odéru bylo přece jen krapet málo. Asi jako rumu v rumových pralinkách. Takže prakticky nula,“ pokračuje nezaměnitelným stylem popis Miroslava Komínka. „Pořád tu však bylo jisté neodbytně se hlásící „ale“, které strážníky nutilo k podrobnějšímu zkoumání. V tu chvíli muži zazvonil mobil a na displeji se objevilo magické záchranné slovo. Máma. Jelikož chlapík nebyl schopen telefon držet, natož zvednout, přijali hovor strážníci. Když dáma na druhé straně zaslechla cizí hlasy, v tu ránu věděla, která bije. Hlídce objasnila, že je syn cukrovkář. Tímto prostým prohlášením získal zákrok zcela nový směr.“

Strážníci přivolali sanitku, jejíž osádka mu okamžitě poskytla pomoc a aplikovala kapačku. Netrvalo dlouho a mladík začal opět vnímat. Brzy dorazila i jeho matka, která si ho převzala. Aby nedošlo k nějaké další nečekané události, doprovodili je strážníci do nedalekého místa bydliště.

„Ačkoliv se to na první pohled může jevit zbytečné, prostě má smysl vyjíždět k ležákům, i kdyby jen pro ten jeden případ z tisíce,“ uzavírá Miroslav Komínek.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker