Tři dealeři skončili v cele. Jeden z nich teď zpytuje svědomí ve vazbě

Během 14 dnů skončili na přerovské kriminálce tři muži, kteří byli podezřelí z distribuce drog. Se dvěma bylo zahájeno trestní stíhání, nejstaršímu z nich bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, druhý, nejmladší si vyslechl obvinění ze stejného trestného činu a navíc ještě z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Oběma hrozí dle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody. Poslednímu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody.

Foto zdroj: PČR

První a nejstarší z nich 65letý uživatel návykových látek byl zadržen poslední únorový den v Bystřici pod Hostýnem ve spolupráci se zásahovkou Moravskoslezského kraje. Po eskortě do Přerova byl umístěn do policejní cely a následující den s ním byly provedeny veškeré procesní úkony. V místě bydliště, ten samý den kdy byl zadržen, byla provedena domovní prohlídka, při které se našlo nepatrné množství pervitinu, 40 g marihuany a masti s konopným výtažkem. Pervitin distribuoval mezi uživatele od roku 2020 převážně v Přerově a Bystřici pod Hostýnem v různém množství a za různé ceny, případně dostali dávku zdarma za poskytnuté protislužby. "Obviněný byl v minulosti odsouzen pro stejnou trestnou činnost a soud mu uložil podmíněný trest odnětí svobody. To ovšem nemělo zásadní vliv na jeho další počínání a ve svém protiprávním jednání pokračoval. Z naší strany byl spisový materiál s podnětem k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předán na státní zastupitelství, který byl akceptován, soudce návrh podpořil a obviněný skončil ve vazební věznici v Olomouci," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

O dva dny později byl zadržen další starší dealer ve věku 57 let v místě svého přechodného bydliště v Přerově. Prokázalo se mu, že od roku 2019 do doby zadržení zejména v Přerově poskytoval a prodával pervitin dalším uživatelům. V místě bydliště vyráběl zejména pro svoji potřebu také hašiš a crack, který si ale nenechal vždy jen pro sebe a užíval ho někdy společně s dalšími jedinci. I on má za sebou trestní minulost, pro kterou skončil několikrát před soudem, ale jednalo se především o majetkovou trestnou činnost. Po sdělení podezření z výše uvedeného trestného činu byl propuštěn na svobodu.

Jako třetí byl minulý týden zadržen ve spolupráci s policisty z olomoucké zákrokové skupiny 52letý muž z Přerova, který jel ve vozidle jako spolujezdec a spolu s ním byla zadržena také řidička. K omezení na svobodě došlo v obci Prosenice za použití donucovacích prostředků, protože dotyčný, stejně jako řidička, nereagoval na výzvy policistů a nespolupracoval. Oba skončili v poutech na služebně a pak v cele. Žena byla po provedení všech úkonů propuštěna na svobodu. Zadržený muž byl v minulosti za stejnou i jinou trestnou činnost odsouzen. Prověřováním se zjistilo, že minimálně od roku 2021 do svého zadržení distribuoval pervitin především mezi přerovské uživatele. Při domovní prohlídce bylo v místě jeho bydliště zajištěno necelých 20 g pervitinu a různé druhy léků sloužící k výrobě pervitinu, které byly nalezeny i při prohlídce vozidla. Blistry v množství 532 ks s tabletami mohly posloužit k výrobě až 171 g pervitinu. Po zadokumentování a provedení všech procesních úkonů byl muž propuštěn na svobodu, kde bude probíhat jeho trestní stíhání. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker