Za prodej pervitinu skončili na služebně

V pondělí dopoledne byly v Přerově nezávisle na sobě zadrženi muž a žena, pro podezření z distribuce a prodeje drog, kteří se vzájemně ale znali.

Foto: Ilustrační obrázek

První skončil v rukách policistů 33letý podezřelý na ulici Velké Novosady a odtud putoval na služebnu, kde s ním byly provedeny potřebné úkony a následně mu bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy až s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody. Prokázalo se, že již na přelomu roku 2017 a 2018 poskytoval dalším uživatelům marihuanu. "Od roku 2020 až do doby zadržení prodával nebo zdarma předával pervitin minimálně dalším osmi osobám za různé částky a v různém množství. Minimálně jednoho z odběratelů pervitinu zásoboval i marihuanou. Po zadokumentování případu byl ze zadržení propuštěn na svobodu," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Druhou zadrženou byla 24letá žena, kterou policisté kontaktovali na ulici Tovární. Podezřelá je dobrovolně následovala na služebnu, kde jí bylo sděleno, taktéž ve zkráceném přípravném řízení, podezření ze stejného trestného činu jako jejímu předchůdci. "Podezřelá od roku 2020 do svého zadržení především v Přerově a také v Lipníku nad Bečvou prodávala nebo zdarma poskytovala pervitin a marihuanu dalším uživatelům," dodala Zajícová. Po provedených procesních úkonech byla propuštěna na svobodu, za uvedené jednání jí hrozí stejný trest jako podezřelému z výše uvedeného případu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker