Miroslav Komínek: Pták Noh

Vlk v rouše beránčím je celkem běžná součást animálních kostýmových taškařic. Nicméně skopec junior maskovaný za vlka je přece jen méně častá varianta. Ačkoliv i s tím se strážníci občas setkají. Bylo krátce po poledni, když na stálou službu zavolal mladý muž a kódovým označením „Brown buzzard down“ požádal o pomoc. Tu nechtěl pro sebe, ale nýbrž pro káni, která se povalovala na trávě nedaleko krčmy.

Foto zdroj: mpprerov.eu

Dravec dle jeho slov nejspíš utržil nespecifikované zranění, nebyl schopen letu a popelil se v pampeliškových trsech. U dvojnožců bez pér by to vzhledem k lokalitě nepřekvapilo, neb občas se tam nějaký nemohoucí ležák vyskytl, nicméně tenhle pták ho poněkud zaskočil. Pochopitelně obrazně, protože toho moc nenaskákal. Hlídka si sehnala dostatečně velkou transportní celu celou z celulózy, do níž plánovala opeřence lapit a bezpečně dopravit do záchranné stanice. S ohledem na to, že strážníkům prošli rukama různí ptáčci, nachystali si i silné rukavice, aby minimalizovali ozobání.

Po příjezdu lokalizovali místo nedobrovolného ptačího odpadnutí a navázali oční kontakt se schouleným tvorem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o ptáka sotva ochmýřeného, tudíž nedospělce, šlo by za normálních okolností o to káně, nikoliv o tu káni. Tedy v případě, že by se jednalo o dravce. Tenhle ptačí odpadlík si nicméně na drsňáka jenom hrál. Sice se snažil tvářit jako Reno Raines, ale moc mu to nešlo.

Jak o pár minut později strážníkům potvrdila pracovnice ornitologické stanice, ani nemohlo, anžto to byl mladý holub. A ti, pokud nejde o sochy, zase takoví tvrďáci nejsou. Protože ani ptačí puberťáci nemůžou za to, jakou pověst má rodina, do které narodili, převzali si ho odborníci k náležitému ošetření.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker