Miroslav Komínek: Krvořez aneb když hlídané dítě prchne neznámo kam

Situaci, při které by se v člověku krve nedořezal, zažili nejspíš všichni. Třeba, když se vrátíte ze záchodu ke společnému stolu v hospodě, všichni kamarádi již zaplatili a odešli a vy pronesete osudovou větu: Platím zbytek. Nebo když skládáte důležitý písemný test a s opovržením sledujete ty losery, kterým to tak trvá, jen abyste těsně před vypršením časového limitu zjistili, že otázky pokračují na druhé straně listu. A samozřejmě, když při odběru krve v transfuzní stanici sestřička přidá na displej jednu nulu navíc. To vše je však maličkost ve srovnání s tím, když nafasujete na hlídání potomka, a ten zmizí.

Foto: Ilustrační obrázek

Přesně takovou bezkrevnou chvíli zažila babička, která vzala malého školáka na hraní do parku. Všechno šlo hladce (ve skutečnosti hladce i obrace), dokud ženu nedohnalo, respektive nezahnalo volání přírody. Na chvíli si odskočila, a když se vrátila, byl park sice plný skotačících dětí, leč žádné nebylo jejího rodu. Dáma ještě okamžik chovala planou naději, že klučík někde za stromem odděluje ruměnice pomocí zásob z vypité limonády, avšak ukázalo se, že brouci jsou stále pospolu. Marné bylo pobíhání, marné bylo halekání, nezbylo jí nic jiného než zavolat na tísňovou linku.

Strážníci neztráceli čas a vyrazili ztraceného ztracence hledat. Postupně pročesali všechny atrakce a pozvolna rozšiřovali pátrací perimetr. Marně. Vzhledem k tomu, že do města přijeli kolotočáři, vyrazila druhá hlídka dokonce prověřit, zdali se hoch nenechal zlákat světským životem a nyní za skývu chleba neleští labutě. Neleštil. Situace začala být vážná a k hledání se postupně připojovaly další a další hlídky. Zkoušely i málo pravděpodobnou variantu, že capart vyrazil směrem k domovu, který byl vzdálený sice jen dva kilometry, ale těch křižovatek, přechodů a aut. Možná vyrazil, ale nedorazil.

Stále však nebyl čas na paniku a zbývalo jedno místo, na které by sice bookmaker vypsal pro něj výhodný kurz, ale za zkoušku to stálo. Babiččin dům na úplně opačném konci města. Případný sázející by vyhrál slušný balík, protože právě tam strážníci klučinu našli. Jak se tam tak rychle dostal, je záhadou, nicméně radosti bylo na všech stranách na rozdávání.

A když už jsme u toho rozdávání, tak zatímco strážníci vezli babičku (která již byla zase plnokrevná) na místo shledání, dostal tulák od hlídky policejního mamuta. Kostičkový chobotnatec z Minecraftu by nejspíš udělal větší radost než plyšový, nicméně ten alespoň ve spánku netlačí do spánku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker