Řidič dodávky byl sjetý tak, že si policisty spletl s mimozemšťany

Divokou honičku s nečekaným vyústěním si v pondělí po deváté hodině večer užili policisté z Hranic. Muž pod vlivem drog před nimi neustále ujížděl a nakonec chtěl jednoho z nich fyzicky napadnout v domnění, že je z jiné planety.

Foto: Ilustrační obrázek

V pondělí před 21 hodinou přijala linka 158 oznámení o dodávce, která kličkuje po cestě a jezdí ze strany na stranu směrem od Valašského Meziříčí na Hranice. Policista operačního oddělení vyslal na základě tohoto oznámení hlídku, která byla v kontaktu s oznamovatelem a na řidiče dodávky si „posvítila“ v obci Černotín, kde řidiče uvedeného vozidla při jízdě zachytil i stacionární radar při překročení povolené rychlosti v obci. Policisté ve vozidle užili zvukový výstražný systém spolu s majákem a zapnuli nápis STOP POLICIE a jeli za uvedeným vozidlem. Řidič vozidla na to nereagoval a stále přejížděl do protisměru, kde ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, a někteří z nich byli dokonce nuceni zastavit a sjet ke krajnici. Řidič pokračoval dál směrem do Hranic a choval se velmi nevyzpytatelně a nebezpečně.

Dojel až na ulici Hranickou kolem kasáren a dál pokračoval na kruhový objezd, který celý projel a vyjel čtvrtým výjezdem zase zpátky do Hranic, kde u hlavní brány kasáren zastavil. Po celou dobu jelo policejní auto za dodávkou. Hlídka neprodleně přistoupila k autu a řidiče vyzvala, aby vypnul motor a vystoupil. Muž na to nereagoval a přes stažené boční okno na zasahující policisty řval, že jsou mimozemšťané, ať ho nechají na pokoji a ve vozidle se zamknul a nemínil ho opustit. Zavřel okno a stále uvnitř vozidla hystericky něco vykřikoval. Přesedl z místa řidiče na místo spolujezdce, nasadil si bílé rukavice a ve výlevu svých emocí stále pokračoval. Po pár minutách sám vystoupil a se zaťatými pěstmi směřoval k jednomu z policistů. Okamžitě byly proti němu použity donucovací prostředky a na zemi mu byla nasazena pouta. Stále vykřikoval něco o mimozemšťanech a kopal kolem sebe. V autě se kromě něho nacházel ještě menší pes, kterého zajistili strážníci městské policie a převezli ho do služebního kotce. Starší 48letý muž byl převezen sanitním vozidlem do nemocnice na vyšetření, kde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytku v Olomouci, kam byl eskortován, aniž by došlo k nějakému dalšímu incidentu. Orientační test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin, dechovou zkoušku nebyl muž podezřelý z přestupků proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích schopen provést s ohledem na stav, ve kterém se nacházel. Z tohoto důvodu byl u něho v nemocnici proveden odběr biologického materiálu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker