Spoustu velkých i menších bouraček i zranění přinesl první sníh. Boural taky autobus

Kvůli první výraznější sněhové nadílce museli hasiči v Olomouckém kraji vyjet během pátečního odpoledne hned k několika dopravním nehodám. Jen v době od 14:30 do 17 hodin se v této souvislosti odehrálo osm bouraček včetně linkového autobusu. Při nehodách bylo zraněno osm lidí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Řidiči bourali hlavně na Přerovsku, Šumpersku a na dálnici D35 z Olomouce do Mohelnice, kde došlo k nejvážnější kolizi. U Palonína se srazila dvě osobní vozidla a při střetu se zranili dva lidé. Těm hasiči poskytli neodkladnou zdravotnickou pomoc, následně je předali do péče záchranářům.

U Hrabišína na Šumpersku sjel před 17. hodinou linkový autobus do příkopy a než na místo dojeli hasiči a policie, podobným způsobem zde havarovaly další dva vozy. Tyto kolize se naštěstí obešly bez zranění osob. V autobuse cestovali dva lidé, které místní jednotka dopravila do nejbližší obce. Jedno osobní auto hasiči pomocí navijáku našeho technického speciálu dostali zpět na komunikaci. Autobus vyprostila speciální těžká technika.

"Na místech dopravních nehod jsme poskytovali první pomoc a asistovali jsme zdravotnické záchranné službě s ošetřením a transportem pacientů do sanitních vozů, zajistili jsme místo proti vzniku požáru a pokud bylo třeba, tak jsme se postarali o uniklé provozní kapaliny a úklid vozovky," popsala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker