Odporné. Firma obrala příspěvkovky o milióny korun

Nic horšího se příspěvkovým organizacím na Jesenicku stát nemohlo. Spolky, které bojují o každou minci, teď v úhrnu přijdou o více než dva a půl miliónu korun. Okradla je účetní firma z Jeseníku, které finance svěřily.

„Obviněné osoby měly zneužít svěřeného dispozičního práva k bankovním účtům několika příspěvkových organizací z Jesenicka a bez vědomí a souhlasu klientů provádět neoprávněné příkazy k převodu finančních prostředků. Peníze si přisvojily a použily pro svou potřebu,“ uvedla Marie Šafářová, mluvčí jesenické policie.  

Jenže tak dlouho se se džbánem chodí pro vodu, až se ucho utrhne. Pro vodu, respektive pro peníze, si podvodníci chodili pěkně dlouho, podle zjištění kriminalistů už od roku 2014. A ucho se utrhlo až letos.

Majiteli firmy hrozí osm let za mřížemi

„Poškozenými v této kauze nejsou jen příspěvkové organizace, ale i jejich zřizovatelé. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí jednateli společnosti trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněné firmě hrozí trest dle zákona o trestní odpovědnosti právnických osob,“ dodala Šafářová.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker