Prodávali pervitin, skončili ve vazbě

Minulý týden v pondělí skončil na služebně a později i v policejní cele 24letý zkušený recidivista, který nejenže v minulosti distribuoval návykové látky na Přerovsku, ale má za sebou i další například majetkovou trestnou činnost, za kterou byl odsouzen. Policisty byl v uvedený den zadržen v Lipníku nad Bečvou, aniž by bylo potřeba použít donucovacích prostředků. Po provedených úkonech skončil v cele a na verdikt si tam počkal do následujícího dne.

Foto: Ilustrační obrázek

Dočkal se toho, co zřejmě očekával, protože opakovaně jednal v rozporu se zákonem. Policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Jestliže se spoléhal, že to bude jako minule, kdy jeho trestní stíhání bude vedeno na svobodě, tak se mýlil. Spolu s jeho spisovým materiálem jsme na Okresní státní zastupitelství v Přerově dali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl akceptován a soudce nakonec rozhodl o jeho vzetí do vazby. Do těchto míst se dostal proto, že v době minimálně od června loňského roku až do doby zadržení poskytoval zdarma nebo prodával za peníze marihuanu i pervitin uživatelům v místě svého bydliště, po okrese a také v Přerově. Vzhledem k tomu, že se jedná o opakované jednání, hrozí mu přísnější trest a to odnětí svobody od dvou do deseti let.

Ze stejného trestného činu se stejnou trestní sazbou jen obviněná 28letá žena z Hranic, která byla zadržena minulý týden v úterý i se spolucestující při cestě autem. Hraničtí policisté ve spolupráci se zákrokovou skupinou olomouckého krajského ředitelství zastavili posádku vozidla mezi obcemi Milotice nad Bečvou a Černotín, když jeli z Valašského Meziříčí. Ani jedna z nich neuposlechla výzvy, aby opustily vozidlo a nezalekli se ani výstrahy, že budou použity donucovací prostředky. Nakonec na ně muselo dojít, protože nereagovaly a obě mladé ženy skončily v poutech a následně na služebně a v cele.


Při prohlídce vozidla byly nalezeny tři sáčky s krystalickou látkou, která při testu vykázala přítomnost metamfetaminu. Po nezbytných úkonech „kolegyně“ obviněné následující den služebnu opustila. Hranická dealerka si vyslechla obvinění z výše uvedeného trestného činu, kterého se dál dopouštěla i přesto, že byla v prosinci loňského roku odsouzena za stejné protiprávní jednání k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou. Pervitinem zásobovala nejen sebe, ale především uživatele na Hranicku, Lipensku, Ostravsku a Vsetínsku. Drogu vyměnila buď za hotovost, nebo za protislužbu spočívající především v přepravě autem z místa na místo. I ona skončila po rozhodnutí soudce ve vazební věznici.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker