Dopravní nehodu u Staměřic na Přerovsku šetří policie

Včera ráno se stala dopravní nehoda na komunikaci v katastru obce Staměřice. Směrem na uvedenou obec jel řidič s větším nákladním vozidlem Man ve směru od obce Skoky. Pak přišla rána, náraz. U nehody naštěstí došlo k lehčímu zranění řidiče osobního vozidla. Zranění si však vyžádalo letecký transport. Muž v horším případě mohl přijít o život.

Jednou z vyšetřovaných verzí je nepozornost věnovaná jízdě. Stále častějším nešvarem je psaní sms na mobilním telefonu za jízdy. Foto: PČR

Při jízdě řidiči náklaďáku značky Man začalo auto bezdůvodně zpomalovat a za sebou viděl slabý kouř. Proto zajel ke krajnici a chtěl zjistit, co se děje. Aby ale nezůstal na takovém místě, rozhodl se, že popojede až do obce. Pohledem zničehonic zaznamenal, že kolem jeho vozidla něco proletělo a dopadlo na silnici.

Pro řidiče to byl nákladního vozidla to byl šok. Podíval se proto do zpětného zrcátka a zjistil, že mu do zadní nákladové části narazilo osobní vozidlo jedoucí stejným směrem. V osobním autě se nacházel řidič, který se při nárazu zranil a s lehčím zraněním byl letecky transportován do olomoucké fakultní nemocnice.

U obou řidičů byly provedeny dechové zkouška s negativními výsledky. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 30 000 Kč. Z jakého důvodu řidič osobního vozidla nedodržel bezpečnou vzdálenost a další okolnosti nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker