Jízda autem skončila v potoce

Osobní automobil z Mlýnského náhonu u Kojetína vyprošťovali profesionální a drážní hasiči ve čtvrtek večer. Řidič a spolujezdec skončili svou jízdu s vozidlem ve vodě. Z automobilu se dostali svépomocí střešním oknem. Za hrozivě vypadající nehodu, která se naštěstí obešla bez vážnějších následků, mohl dle výpovědi 22letého řidiče zajíc přebíhající přes cestu.

Foto zdroj: PČR

Havárie se stala včera krátce před osmou hodinou večerní, kdy řidič se spolujezdcem jeli ve vozidle Ford Focus od Chropyně na Kojetín. Při jízdě mu vběhl do trasy zajíc a mladík na to zareagoval strhnutím řízení vpravo do silničního příkopu, kde lehce narazil do sloupu elektrického vedení. Vozidlo dál pokračovalo v jízdě přes pole se vzrostlou vegetací až k toku zvanému Mlýnský náhon, kde auto havarovalo a celé se potopilo.


Hasiči-potápěči ze stanice Lipník nad Bečvou ponořený automobil zajistili lany ve spodní části. Foto zdroj: hzscr.cz

Řidiči i stejně starému spolujezdci se podařilo z potápějícího se auta vyplavat na břeh. Spolujezdec pak zastavil řidičku projíždějícího vozidla, která přivolala pomoc. Řidič při havárii utrpěl lehké zranění a byl převezen do přerovské nemocnice. Jeho parťákovi se zranění naštěstí vyhnulo.

Dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by řídil pod vlivem alkoholu. Na místě zasahovali profesionální hasiči, kteří provedli vyproštění vozidla z náhonu. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 21 000 korun. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker