Další americký voják zalovil v českých vodách

Opakující se historka opět zabrala a na lep „americkému vojákovi“ sedla starší žena z Přerovska. Žena se s mužem setkala pouze ve virtuálním prostředí sociálních sítí a navázala s ním komunikaci přibližně začátkem března. Údajný voják se nacházel na nebezpečné zahraniční misi, kde mu šlo o život a měl strach o svoji dceru, která by mohla, v případě jeho smrti, zůstat sama, protože byl vdovec.

Foto: Ilustrační obrázek

Aby mohl armádu opustit, potřeboval peníze, které v tu dobu neměl k dispozici. Poškozenou si omotal kolem prstu zamilovanými zprávami a krásnými slovíčky. Netrvalo dlouho a požádal ji o finanční pomoc, kterou jí chtěl samozřejmě vrátit, jakmile dostane výsluhu. To bylo nějakých jeden a půl milionu dolarů. V dubnu mu žena poslala první částku ve výši 800 Euro a o pár dní později dalších 3 500 Euro a 10 400 Euro na nutné výdaje. Peníze převedla dle požadavku ze svého účtu na zahraniční účty v Litvě a Španělsku. Aby ženu utvrdil o pravdivosti svých slov, zaslal jí dokonce fotografii s kufříkem, kde byly uloženy peníze s tím, že ho i s obsahem poslal na její adresu. Muž po ní požadoval další peníze, protože se zaslaný balíček s kufrem a penězi údajně zadrhl na hranicích a bylo potřeba ho za poplatek dostat přes hranice do ČR. Poškozená již ale začala nabývat podezření, že byla podvedena a přišla událost řešit na policejní služebnu. Vzhledem k tomu, že se nejedná o první případ, ale o stále dokola se opakující skutky, ihned policisté věděli, že se žena stala obětí podvodníka a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. Důvěřivá žena své peníze zřejmě již nikdy neuvidí.


Apelujeme proto především na ženy, aby byly při elektronické komunikaci s neznámými osobami velmi obezřetné a řádně zvažovaly, od koho přijímají nabízené přátelství.

Je také nutné dávat si pozor na sliby týkající se vážného vztahu, zejména s osobou ze zahraničí.

Podvodníci dokážou využít osamělosti a velmi citlivě působit milými slovy, komplimenty či lichotkami. Pachatelé se často schovávají za identitou vzdělaného člověka, např. lékaře, architekta, vojáka nebo nějakého specialisty.

Tito muži bývají často rozvedení nebo vdovci a touží po vážném a harmonickém vztahu.

Předstírají intenzivní zájem o soukromí, vědí, co osamělá žena potřebuje.

Své oběti zpracovávají sladkými slůvky, často i řadu týdnů či  měsíců.

Po určité době přicházejí se svými požadavky, a to formou žádosti o finanční pomoc, např. na proclení cenného balíčku, na lékařské ošetření, na investice do podnikání a další.

Rada na závěr: Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu. Tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky. Zaslané peníze vždy končí na zahraničních účtech a návratnost je takřka nulová.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker