Nezletilý chlapec skončil po sražení vlakem v nemocnici

Včera po sedmé hodině večer se stala vážná událost na železniční trati v katastru Přerova. Skupina dětí si hrála v kolejišti v blízkosti firmy Olympus. V té době tudy projížděl rychlovlak ve směru na Ostravu, který zachytil a vážně zranil nezletilého chlapce. Hoch byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava.

Rok 2020 byl po dlouhé době nejméně tragický. Přesto počet usmrcených dosáhl počtu 195. Ilustrační foto

Na místě je zbudovaná protihluková stěna s únikovým východem, který děti neoprávněně využily ke vstupu do prostoru dráhy. Jedná se o extrémně nebezpečné a nepřehledné místo s táhlou zatáčkou, která znemožňuje rozhled na delší vzdálenost.

I přesto, že strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nedokázal nezabránit

"Apelujeme na rodiče, aby své děti poučili o vážném nebezpečí her v kolejišti a věnovali zvýšenou pozornost tomu, kde a jakým způsobem jejich potomci tráví svůj volný čas. Žádáme spoluobčany, pokud budou svědky hrajících si dětí na železniční trati nebo v její blízkosti, aby nás neprodleně o jejich život ohrožující zábavě informovali na lince 158," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle ustanovení o drahách, je toto místo veřejnosti nepřístupné a fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že vstoupí na dráhu nebo v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná. Za tento přestupek lze uložit pokutu do výše 10 000 korun.  


Rok 2020 byl nejméně tragédii za posledních 17 let

Drážní inspekce v roce 2020 evidovala nejnižší počet mimořádných událostí za posledních sedmnáct let, přičemž při porovnání statistik s rokem 2019 se jedná o pokles o 21 %. Počet usmrcených však klesl pouze o 3 % a počet zraněných pak o 20 %. V roce 2020 tak počet usmrcených osob na železnici dosáhl 195 zmařených životů. Zraněných bylo v roce 2020 rovných 56 osob. C

Největší podíl na nižším počtu mimořádných událostí v roce 2020 měl snížený počet nehod na drahách neželezničních včetně metra, kde se událo o 910 mimořádných událostí méně. Na železnici se pak událo o 78 mimořádných událostí méně s tím, že nejvíce jich Drážní inspekce zaznamenala v červenci, kdy se událo 134 mimořádných událostí, což je nejvíce v jednom měsíci za posledních 5 let. V tomto měsíci také zemřelo na železnici nejvíce osob (28). Z dlouhodobého hlediska je loňský počet mimořádných událostí nejnižší od roku 2004.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker