Podvodník připravil ženu z Kojetínska o milion korun

O téměř milion korun připravil občan z „Velké Británie“ ženu středního věku z Kojetínska. Celý podvod se odehrál podle téměř stejného scénáře, který byl již několikrát medializovaný a opakuje se stále dokola. Koncem února se poškozená seznámila prostřednictvím sociální sítě s cizincem a po krátké elektronické komunikaci jí natolik učaroval, že mu přibližně během měsíce zaslala částku necelých 946 000 Kč.

Foto: Ilustrační obrázek

Ženě, která jeho kouzlu podlehla, slíbil, že si ji vezme a koupí si v naší republice byt. Další zasílání financí by možná pokračovalo dál, kdyby nezasáhla rodina poškozené, která ji přiměla k tomu, aby podvodné jednání svého milého oznámila. Službu konající policisté ihned věděli, že se paní stala obětí podvodu a tak i pro tento trestný čin zahájili úkony trestního řízení.  

Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, protože se napříč republikou stále opakují i přes naše výzvy a varování. A protože opakování je matka moudrosti opět zasíláme rady, jak předejít tomu, abychom se stali obětí podvodníka.  

  • Apelujeme proto především na opuštěné ženy, aby byly při elektronické komunikaci s neznámými osobami velmi obezřetné a řádně zvažovaly, od koho přijímají nabízené přátelství.
  • Je také nutné dávat si pozor na sliby týkající se vážného vztahu, zejména s osobou ze zahraničí.
  • Podvodníci dokážou využít osamělosti a velmi citlivě působit milými slovy, komplimenty či lichotkami. Pachatelé se často schovávají za identitou vzdělaného člověka, např. lékaře, architekta, vojáka nebo nějakého specialisty.
  • Tito muži bývají často rozvedení nebo vdovci a touží po vážném a harmonickém vztahu.
  • Předstírají intenzivní zájem o soukromí, vědí, co osamělá žena potřebuje.
  • Své oběti zpracovávají sladkými slůvky, často i řadu týdnů či  měsíců.
  • Po určité době přicházejí se svými požadavky, a to formou žádosti o finanční pomoc, např. na proclení cenného balíčku, na lékařské ošetření, na investice do podnikání a další.


Rada na závěr: Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu. Tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker