Pozor na srny na silnicích

Lesní zvěř byla příčinou dvou dopravních nehod u kterých se celková škoda vyšplhala na sto tisíc korun. Nehody si naštěstí vyžádaly život "pouze" jedné srny.

Foto: Ilustrační obrázek

Včera ráno před půl šestou se stala první nehoda mezi obcemi Býškovice a Opatovice. Řidič vozidla Škoda Octavia jel směrem na Opatovice, když mu náhle a nečekaně vběhla na rovném úseku komunikace do cesty srna. Čas na rychlou reakci již nezbyl a tak došlo na nevyhnutelné. Vozidlo srnce srazilo a odhodilo do příkopu, kde zvíře uhynulo. Z místa si ho převzal zástupce mysliveckého spolku. Celková škoda byla předběžně stanovena na 17 000 korun.

O nevyzpytatelnosti lesní zvěře a neblahé zkušenosti s ní, by mohl povídat i řidič Škody Octavie, který jel včera ve večerních hodinách od Lipníku nad Bečvou směrem na Loučku. I v tomto případě se nehoda stala na přímém úseku silnice, když řidiči nečekaně zkřížila cestu srna. Došlo ke kolizi, po které byla srnka odhozena do příkopu. V tomto případě se ovšem zvedla a utekla do lesa. Škoda na vozidle vznikla podstatně vyšší a byla odhadnuta na 80 000 korun. Ani u jedné z nehod nedošlo ke zranění řidiče a nepotvrdilo se ani případné požití alkoholu před jízdou.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker