Přišel si vyřídit účty se starostou Bělotína. Policii neunikl!

Poněkud nezvykle řešil odpoledne 12. dubna své dlouhodobé spory se starostou obce Bělotín muž ve středních letech přímo před obecním úřadem. Představitel obce se v tu dobu nacházel zrovna před budovou u vozidla, do kterého si dával věci, když na něho podezřelý začal křičet, že si s ním přišel všechno vyřídit a vyhrožoval mu i újmou na životě. Vytáhl z opasku zavírací nůž, kterým šermoval kolem sebe a také směrem k poškozenému.

Starosta vyvázl z útoku nožem bez škrábance. Agresor zničil jen dvě pneumatiky na autě, které probodal. Foto: Ilustrační obrázek

Zahájil útok nožem, jako první prořezal starostovi pneumatiky na autě

Vzápětí agresor nožem propíchl jednu přední pneumatiku a hned nato i druhou přední pneumatiku. Starosta, Eduard Kavala, využil této chvilky k tomu, že se vzdálil do budovy úřadu a vyčkal tam do příjezdu policejní hlídky, kterou mezitím přivolali jeho spolupracovníci, protože celý incident viděli z okna.

Hlídka podezřelého muže, včetně zavíracího nože s 9 cm čepelí, zadržela a převezla na policejní služebnu do Hranic, kde byl umístěn do cely.


Útočil kvůli nespokojenosti s prací starosty

Příčinou útoku byly dle prvotních sdělení zřejmě dlouhodobé výhrady podezřelého vůči práci starosty, kdy nebyl spokojen s výkonem jeho funkce. Podezřelý nebyl v dané chvíli pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na vozidle způsobil škodu předběžně odhadnutou na 5 000 korun. Dnešního dne s ním budou prováděny na oddělení další úkony a v současné době je útočník podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody od šesti měsíců až do šesti let.  

Eduard Kavala kandidoval ve volbách do 11ti členného zastupitelstva obce za BĚLOTÍNSKO 2022. Uskupení volby v roce 2018 s přehledem vyhrálo a obsadilo 7 křesel. Ve volbách v roce 2014 měli dokonce 8 mandátů. 


Obecní úřad Bělotín. V těchto místech se odehrál agresivní útok muže proti starostovi obce Eduardu Kavalovi (BĚLOTÍNSKO 2022). Starosta z útoku vyvázl bez úhony na fyzickém zdraví. Zdroj foto www.Bělotín.cz


Obec Bělotín leží ve východní části okresu Přerov. Žije zde přibližně 1800 obyvatel a katastrální území Bělotína má rozlohu 3349 hektarů. Pod obec spadají další tři vesnice, místní části Nejdek, Lučice a Kunčice. Obec měla pohnutou historii. Ve středověku přes ni vedly obchodní stezky. Původně české vsi v okolí byly převážně v majetku premonstrátů. Po Bílé hoře byla obec vypálena a došlo k její postupné germanizaci. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker