Maximální výška ho neodradila, kamion zablokoval dopravu skoro na dvě hodiny

S pokutou 2 000 korun vyvázl řidič nákladního vozidla s návěsem z dopravní nehody, která se stala včera krátce před 19:00 hodinou u podjezdu v Přerově - Předmostí. Řidič jel ve směru od Olomouce a nerespektoval dopravní značení - zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez, v tomto případě 4 m a vjel pod železniční most.

Foto zdroj: PČR

Nákladem (podpěra pro rotační pec o váze cca 3 t) zavadil o spodní část železobetonového mostu, který se po kontaktu s překážkou zřítil na silnici. Vozidlo zůstalo stát v podjezdu a komunikace se stala neprůjezdná v obou směrech. Na místě museli policisté společně se strážníky regulovat a odklánět dopravu. K nehodě se musel dostavit pracovník drah, který zkontroloval mostovku, zda nedošlo k jejímu poškození. To se naštěstí, po prvotním ohledání, nepotvrdilo a vlaky mohly po kratší pauze opět projíždět v obou směrech. Na místo vyrazil i jeřáb, který pomohl s naložením a odklizením překážky.

Dvacet minut před 21 hodinou se podařilo obnovit plný provoz i pod podjezdem. Požití alkoholu před jízdou bylo u 38letého řidiče vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Na mostě nebyla po prvotním ohledání zjištěna žádná škoda a na nákladu byla odhadnuta na 60 000 korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker