Pondělí přinese tropické vedro, následovat budou silné bouře

Dvě varování vydali meteorologové pro Olomoucký kraj. V pondělí bude přes den až 33 °C, moc nás neosvěží ani slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s. Následovat mohou velmi silné bouře. Výstraha před bouřkami platí od 14 hodin.

Ilustrační foto: HZS Olomouckého kraje

"Očekáváme výskyt silných bouřek doprovázených zejména přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 milimetrů, v opakovaných bouřkách i vyššími. V bouřkách se mohou vyskytnout i menší kroupy a silnější nárazy větru," varuje Český hydrometeorologický ústav. 

Lokálně může docházet k zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a také k rozvodnění malých toků. Silný vítr může na některých místech lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky.

V dalších dnech budou teploty mírnější.  Na úterý předpovídají meteorologové přes den 23 až 27 °C.  Ve středu by mělo být oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť a nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Podobné počasí by mělo být ve čtvrtek, kdy se očekávají nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Auto _ Kubíček
INZERCE
Hlas pro náš kraj