Začala oprava silnice z Předmostí k novému nadjezdu v Dluhonicích

Dnešním dnem byla zahájena oprava objízdných tras stavby I/55 mimoúrovňové křižovatky s ČD Přerov - Předmostí, Staré Rybníky, kterou realizuje Ředitelství silnic a dálnic. V první etapě bude opravena krajská komunikace vedoucí z Předmostí k novému nadjezdu u Dluhonic - a v dalších etapách má projít opravou místní komunikace "Dluhonská" vedoucí okolo areálu jedné z největších a nejúspěšnějších firem z regionu PRECHEZA - k ulici Polní.

Dluhonice jsou známé problémem dostavby D1, která se výrazně dotkne této místní části Přerova. Grafika: Mapy.cz

Oprava od podloží, finále v podobě nového povrchu bude za rok

Práce první etapy spočívají v odstranění asfaltových vrstev, výměně části štěrkového podloží na části komunikace a znovu položení asfaltu. Předpokládaný termín dokončení je závěr srpna letošního roku.

„Vzhledem k tomu, že se na tuto opravovanou silnici připojují účelové komunikace vedoucí k velkému počtu zahrádek a firem, tak je domluveno, že majitelé těchto zahrádek a přilehlých firem budou mít povolen vjezd. Příjezd bude umožněn ze strany od Předmostí nebo od Dluhonic,“ řekl vedoucí oddělení dopravy přerovského magistrátu Alexandr Salaba.


Zahrádkářům i firmám vyjdou stavitelé vstříc

Po celou dobu výstavby, mimo položení finální obrusné vrstvy, budou mít vlastníci zahrádek umožněn vjezd ke svým nemovitostem. Vzhledem k technologickému postupu prací se ale může výjimečně stát, že na nezbytně nutnou dobu budou vjezdy omezeny. 

Navazující dvě etapy stavby budou probíhat na místní komunikaci vedoucí okolo areálu firmy PRECHEZA a potrvají maximálně do konce září. K postupu prací na této komunikaci budou ještě probíhat jednání s firmami v blízkém sousedství a práce budou naplánovány tak, aby nebyl omezen jejich provoz.  


Nový nadjezd přes železniční trať v Dluhonicích se 27. července odpoledne otevřel všem motoristům. Je to jedna z mnoha konečně realizovaných staveb, které mají vyřešit dlouho zanedbanou dopravní situaci města Přerova. Foto: MMPr. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker