Na hřbitovní záchody si už v Přerově zdarma neodskočíte. Návštěvníci toalety ničili

Konec bezplatného využívání toalet na přerovském hřbitově – to hlásí občanům zástupci technických služeb. Už mají dost chování lidí, kteří toto místo využívají k jiným účelům, ničí zařízení, a ještě tu kradou. U dveří byl proto namontován automat na mince a od pondělí 3. května budou muset návštěvníci za použití WC platit, bez pětikoruny se jednoduše dovnitř nedostanou.

Záchody na přerovském hřbitově byly místem zneužívaným některými spoluobčany. Město proto jejich provoz zpoplatnilo. Foto: prerov.eu

„Protože nechceme dopustit další devastaci, zpřístupníme zařízení pouze těm, kteří zaplatí – a budeme věřit, že po tomhle opatření už místo nebude lákat lidi, kteří sem přicházejí z jiných důvodů,“ doufá jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Jednorázový poplatek činí 5 korun, dveřní automat přijme korunu, dvoukorunu, pětikorunu nebo i desetikorunu – ale pozor, zpět nevrací.

„Upozorňujeme návštěvníky, že vstup je monitorován a vyzýváme je, aby nepoškozovali dveře ani vnitřní zařízení, jak jsme tomu byli mnohdy svědkem,“ doplňuje náměstek Tomáš Lolek. Připomíná, že sociální zařízení prošlo kompletní rekonstrukcí před třemi lety – v čase, kdy už bylo v havarijním stavu. A do oprav šla nemalá částka. Za 600 tisíc korun tu byla provedena kompletní oprava exteriéru i interiéru, vyměněny všechny zařizovací předměty a záchody upraveny tak, aby je mohli používat i invalidní návštěvníci hřbitova.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker