Ubytování hostů v Přerově bude bez poplatků

Omezení pohybu a provozování podnikání postihlo mnoho odvětví. Cestovní ruch zřejmě nejvíce. Přerov přitom patří z hlediska ubytovacích kapacit a na ně navázaných služeb k důležitým centrům republiky. Platí to zejména pro tzv. incentivní turistiku, obchodní tripy, firemní akce a další především pracovní cesty. Město se rozhodlo vyjít vstříc podnikatelům v cestovním ruchu a odpustí jim poplatky z pobytu. Symbolické gesto má hodnotu zhruba 150 tisíc.

Nejluxusnější přerovské ubytovací zařízení Hotel Jana. I na ně dopadla současná krize. Foto: město Přerov

Novelizovat vyhlášku o poplatku z pobytu – anebo ji pro letošní rok zrušit? Před tímto dilematem stáli přerovští zastupitelé. Na svém dubnovém zasedání se rozhodli ji od května zrušit a tímto krokem podpořit cestovní ruch. Pro majitele místních hotelů, penzionů či turistických ubytoven to znamená, že už nebudou od svých hostů vybírat poplatek za pobyt. Ten až dosud činil 15 korun za den.

„Město tím sice přijde zhruba o částku 150 tisíc korun, ale domníváme se, že podpora cestovního ruchu je v této těžké době důležitá – a je i v našem zájmu, aby do Přerova jezdili lidé za dlouhodobější rekreací či sportovním vyžitím,“ konstatovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová (ANO 2011), hlavní správkyně městského rozpočtu.

Osvobozeni budou návštěvníci, kteří se ve městě ubytují v jednom ze tří hotelů, šesti penzionů, sedmi ubytoven a v jednom bytě, který oficiálně slouží turistům, a to po dobu maximálně 60 dnů. 

Zařízení, která poskytla návštěvníkům ubytování od ledna do konce dubna, ještě vybrané poplatky městu odvádět budou - splatnost je ale prodloužena, takže mají se zaplacením čas až do konce září. 

Kromě ubytovacích zařízení jsou postiženi také podnikatelé v nazvaných službách. Jde především o provozovatele restaurací nebo doplňkových služeb jako jsou sportovní a zdravotní zařízení, masáže a wellness služby celkově. 


Penzion Labuť, s vedlejší restaurací "U Labutě" doplácí podobně jako další podniky na těžkou situaci v důsledku opatření na obranu proti pandemické situaci. Právě Labuť dělá městu Přerovu velkou čest a dobré jméno v celém Česku. Vysoká úroveň podniku jej vystřelila do prestižního projektu "Maurerův výběr Grand Restaurant" jako jedna z mála mimopražských restaurací. Zdroj foto: www.penzionlabut.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker