U dálnice D1 v Přerově pokračuje stavba nového Střediska správy a údržby dálnic

Budované pracoviště na území bývalého zemědělského družstva je situováno na 283. kilometru dálnice v katastrálním území městské části Předmostí. Rozlehlé parcely poskytly dostatek prostoru pro částečně dřevěné administrativní budovy, provozní objekty a garáže. Ekologická novostavba by měla být dokončena v roce 2021 s předpokládaným otevřením střediska v březnu. Zhotovitelem stavby je společnost Hochtief CZ, a. s.

Foto zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Zaměstnanci SSÚD Přerov dostanou na starost veškerou údržbu dálničního úseku Přerov – Lipník nad Bečvou o délce 14,1 kilometru. Po dořešení a výstavbě zbytku chybějící dálnice D1 do Říkovic dojde k rozšíření spravované trasy na přibližně 50 kilometrů díky údržbě také obousměrného úseku vedoucího z Přerova do východní části Kroměříže. Nákup potřebné techniky vyjde zhruba na 111 milionů korun, některé stroje jsou již pořízeny, aby po plánovaném otevření střediska mohly vyjet  do terénu.  

Na správní budově byla v posledních dnech provedena montáž sádrokartonu, přibyly elektrické rozvody včetně vybavení rozvoden a specializovaná firma zahájila montáž venkovních rolet. Druhý stavební objekt (neboli opravna) dostal novou omítku, zároveň pokračuje montáž sádrokartonů a elektrických rozvodů opět s vybavením rozvodny. Vytápěné i nevytápěné garáže jsou už také propojeny elektrickými obvody a sklad soli je obkládán dřevem v průběhu doplňování okenních tabulí. V neposlední řadě je místo selankového hospodářství opatřeno rozvody elektrického proudu a stavbaři provádí omítky, fasádní opláštění a střešní pláště. 

Práce probíhají v plném proudu, i když se vedení stavby muselo vypořádat s nepříznivým počasím a pandemickou situací. Objektivní příčiny řady komplikací se dařilo eliminovat, proto nové středisko doslova roste před očima 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker