Na náměstí Přerovského povstání už nebudou platit parkovací karty

Změny v systému parkování začnou od ledna platit v Přerově. Z placeného parkování „vypadne“ parkoviště ve vnitrobloku Kainarovy ulice, naopak před Pasáží v Palackého ulici bude nainstalován automat na lístky – a řidiči za stání zaplatí. 

Na náměstí Přerovského povstání přestanou platit parkovací karty pro občany a právnické osoby – každý si bude muset koupit lístek v automatu. Foto zdroj: prerov.eu

 „Nově se také vymezují lokality, pro které budou vydávány parkovací karty podnikatelům, kteří v daném místě podnikají, nebo lidem s trvalým pobytem. Třeba na náměstí Přerovského povstání už nebudou moci požádat o vydání parkovací karty, takže tam každý řidič bude od 8 do 18 hodin platit,“ informoval přerovský primátor Petr Měřínský. Zdůraznil, že ceny za parkování se nemění a s navýšením se v tuto chvíli nepočítá.

           Nařízení, schválené radou, také upravuje používání dlouhodobých parkovacích lístků a parkovacích karet, které budou platit vždy v daném kalendářním roce a dále pak do 15. ledna následujícího kalendářního roku. Parkovací karty vydané pro rok 2020 tak zůstanou v platnosti do poloviny ledna příštího roku. 

Kolik se platí za parkování v Přerově?

Parkovací lístek stojí 10 korun za každých započatých 30 minut stání, 100 korun za celý den, 1000 korun za 31 dnů stání a 8 400 korun za kalendářní rok.

Parkovací karta stojí: 600 korun (pro fyzickou osobu, která v dané lokalitě má trvalé bydliště nebo tam vlastní nemovitost), 2 400 korun (pro každou další osobu), 3 tisíce korun (pro právnickou nebo fyzickou osobu, která v dané lokalitě má sídlo nebo provozovnu), 6 tisíc (pro každou další fyzickou nebo právnickou osobu)   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker