Nový dotační titul podpoří úspěšné sportovní oddíly i jednotlivce v Přerově

Příští týden se očekává, že radní města Přerova schválí nový dotační program pro rok 2020. Ten je určený na podporu vrcholového a výkonnostního sportu dospělých. Chystaná novinka by měla potěšit především sportovní kluby působící na území města. Úspěšní žadatelé si mezi sebe rozdělí 2 a půl milionu korun.

hřiště Trávník

"Tento dotační program je zaměřený na podporu sportovních klubů a spolků, jejichž dospělí sportovci reprezentují město Přerov na vrcholové a výkonnostní úrovni v nadregionálních soutěžích,“ sdělil náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Dodal také, že program bude rovněž podporovat organizování významných sportovních akcí pro dospělé na národní a mezinárodní úrovni, které reprezentují a propagují Přerov v celoplošných médiích a na sociálních sítích.

Oddíly či jednotliví sportovci, kteří žádající o podporu města, budou podle daných kritérií získávat body, od jejichž počtu se pak může odvíjet podpora.
Komise pro školství a sport nový dotační titul podpořila ve středu 18. září, radní města o něm budou hlasovat ve čtvrtek 26. září, zastupitelé pak v pondělí 14. října. Po schválení na té nejvrcholnější úrovni města budou následně zveřejněny formuláře, prostřednictvím nichž mohou oddíly i jednotlivci žádat město o finanční podporu.

"Tento program je nový a je zcela nezávislý na dotačním programu, který zastupitelé schválili 26. srpna. Ten je zaměřený především na podporu mládežnické a spolkové činnosti a putuje do oblastí kultury, sportu, volného času a do sociální a zdravotní oblasti,“ řekl primátor města Přerova Petr Měřínský. Zdůraznil také, že plánovaný dotační titul má podpořit sportovce, pro něž už není sport jen koníčkem nebo víkendovou volnočasovou zábavou. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker