"Proč už nejsem poslanec?" Petr Vrána vysvětluje odchod ze Sněmovny

Vážení přátelé, kamarádi, sousedé... dovolte, abych vám vysvětlil důvody, proč jsem se poslední červencový den oficiálně rozloučil s poslaneckým mandátem. Ve sněmovně jsem prožil téměř tři roky mnohdy planých diskuzí, které můžete sledovat v televizi, ale hlavně tři roky plné jednání, které na ČT 24 nikdy neuvidíte. Ta nejdůležitější rozhodnutí se totiž dělají v kuloárech, kde musíte přesvědčit politiky koalice i opozice, aby bez ohledu na politiku podpořili správnou věc. Tak se nám povedlo například navýšit rozpočet na dopravní stavby a díky tomu je dnes Přerovsko regionem, kam putuje nejvíce peněz na budování dálnic a silnic v rámci celé republiky...

Petr Vrána opouští Sněmovnu. Občanům Přerovska chce dál pomáhat jako senátor. Foto: archiv

Od srpna se budu naplno věnovat kampani před volbami do Senátu. Proč jsem se vlastně vzdal jistého místa ve Sněmovně a jdu do boje o Senát? Je to jednoduché – Senát je instituce, která v poslední době stále častěji „zabíjí“ pracně vytvářené návrhy zákonů jen proto, že jsou z dílny vládnoucí koalice. Přitom například při blokování zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury jde jen o politikaření. Já si naopak myslím, že přijímání zákonů jednoznačně prospěšných a důležitých pro život lidi by nemělo být předmětem politického boje.

Většině poslanců nejde o vlastní prospěch

Děkuji všem dnes už bývalým kolegyním a kolegům ze Sněmovny – bez ohledu na jejich politickou příslušnost – za vše, co jsem s nimi v dobrém a někdy i ve zlém v politickém kolbišti zažil. Televizní kamery si bohužel vybírají ty nejtřaskavější momenty, ale musím férově uznat, že v naprosté většině případů poslancům nejde o vlastní prospěch nebo ego, ale o dobro České republiky. A je jasné, že každý poslanec se na to dívá z jiného „stranického“ pohledu, takže logicky prosazuje jiná řešení. 

A teď už se těším na nové kolegy v Senátu. Tedy pokud přesvědčím voliče, že právě Vrána by v Senátu mohl dát často opomíjenému Přerovsku křídla.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker