Primátor pojede na kole do Dubu nad Moravou. Šlápnout do pedálů mohou společně s ním i Přerované

Na společnou cyklojízdu s primátory Olomouce a Prostějova vyrazí v sobotu 21. září také první muž přerovské radnice Petr Měřínský. Na originální akci, kterou vyvrcholí na střední Moravě letošní Evropský týden mobility, zve také Přerovany, kteří ho mohou na kolech doprovodit na jeho cestě. Cílovou stanicí je Dub nad Moravou. Sraz všech účastníků je před radnicí na Masarykově náměstí v 9:00 hodin ráno.

Každý z primátorů pojede do cíle svou trasou a pozdraví občany z blízkých obcí. "My se cestou zastavíme v obcích Rokytnice, Císařov a Citov, kde nás čeká odpočinek a krátký hudební program. Pak znovu , společně i s občany z těchto obcí,  šlápneme do pedálů,“ říká primátor Přerova Petr Měřínský. Počítá se s tím, že přerovský peloton dorazí do Dubu okolo jedenácté hodiny. Tou dobou by už měli přijíždět také do cíle primátoři se svými občany z Olomouce a Prostějova. Na faře v Dubu nad Moravou pak čeká na všechny účastníky drobné pohoštění a zábavný program.

Hvězdicová cyklojízda primátorů má být jasným vzkazem všem občanům, že střední Morava má rozsáhlou a dobře udržovanou síť cyklostezek – a že cesta na kole je prospěšná nejen pro zdraví, ale také coby alternativa pro neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker