Odběrové místo začne fungovat zítra ráno. Osamělí senioři mohou volat na linku "Jsme tady"

Odběrové místo, které začne fungovat zítra ráno - 26. března v 8:00 hodin, se nachází na parkovišti před nemocnicí v Dvořákově ulici – u boční brány do areálu nemocnice. Na krizovém štábu města Přerova, který dnes odpoledne zasedal na radnici, bylo potvrzeno, že správní obvod obce s rozšířenou působností Přerov má k dnešnímu dni prvního pacienta nakaženého koronavirem.

foto: Mobilní odběrové místo. Na fotografii diskutuje s odborníky Michal Zácha (ODS), náměstek přerovského primátora. Zdroj foto: Magistrát města Přerova.

Další lidé s klinickými příznaky budou testováni nejen v nemocnici, ale i v nově zřízeném odběrovém místě. To je umístěno od dnešního rána na parkovišti před areálem nemocnice a prakticky začne fungovat zítra. "Máme informaci, že sady k odběrům jsou nachystány, takže testování v tuto chvíli nic nebrání,“ potvrdil Tomáš Staněk z krizového oddělení přerovského magistrátu. Připomněl, že vyšetřením mohou projít pouze pacienti, kteří budou mít k dispozici doporučení od lékaře.


Všechna magistrátem zveřejněná opatření jsou nadále v platnosti.

Magistrát informuje, že:

Občané Přerova musejí počítat s tím, že je omezen provoz Technických služeb města Přerova. "Pozastaven je rozvoz velkoobjemových kontejnerů po městě. Posunuli jsme i svoz nebezpečného odpadu z místních částí do pozdějších termínů. Blokové čištění komunikací, které mělo probíhat od začátku dubna, se rovněž odkládá. Nadále jsou uzavřené i sběrné dvory,“ informoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha.


V pohotovostní školce U Tenisu je aktuálně přihlášeno 13 dětí rodičů pracujících v záchranných složkách. Všechny ostatní mateřské školy jsou uzavřeny, do odvolání nefungují ani jesle.


Senioři, kteří se v těchto dnech cítí osaměle, mohou od pondělí do pátku telefonovat na telefonní čísla 601 500 601 nebo 601 500 621. K dispozici jim k povídání budou od 8 do 15 hodin zaměstnanci organizace "Jsme tady“ – platit budou dle svých běžných mobilních tarifů.


Strážníci Městské policie Přerov řešili několik případů občanů, kteří nerespektují povinnost nosit roušku. Bohužel zatím se stále více projevuje negativní vlastnost, že výjezdy policie jsou na udání spoluobčanů. Ono "bohužel" však nemusí být na místě. Krizová situace si žádá občanské bdělosti. Druhá věc je, že se nyní pod vlivem epidemie zapomíná na mnoho jiných věcí. Například na problémy a kauzy tajemníka magistrátu města Přerova, Petra Mlčocha z Oder, kterého se v poslední době právě náměstek Zácha dost zastával. Poslední průšvih, který by zřejmě nejraději přerovští politici a úředníci zametli pod koberec, je stále nevyřešená kauza ilegální výstavby autobusové točny v Lýskách u Přerova.  Kvůli panice kolem koronaviru se otázka odvolání problematického tajemníka přerovského magistrátu rychle dostala mimo pozornost veřejnosti. Neschopná opozice v přerovském zastupitelstvu mlčí. Hlavním důvodem může být, že tajemníka Mlčocha přitáhl do Přerova jejich zesnulý guru Puchalský. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker