Město opět brání v rozvoji, Laguna se modernizovat nebude

V pondělí 26. srpna předložili opoziční zastupitelé z řad Společně pro Přerov a Pirátů návrh na pořízení studie proveditelnosti, která by prozkoumala možnost vzniku přírodního biotopového koupaliště na přerovské laguně. K překvapení všech se 22 zastupitelů alibisticky zdrželo a lepší zítřky přerovské laguny jsou ve hvězdách.

Širokou veřejností schvalovaný nápad oživit lagunu nakonec ztroskotal. "Během projednávání padla spousta dotazů, jestli by zřízení biotopu bylo možné a jak nákladné, všechny tyto dotazy měla však zodpovědět studie proveditelnosti,“ říká zastupitelka Helena Netopilová, která návrh předložila.

"Díky vybudování koupacího biotopu na laguně by se Přerov připojil k desítkám dalších měst, které svůj biotop už mají a lidé za nimi velmi rádi a často cestují. Pokud by se město rozhodlo investovat také do revitalizace okolní rekreační zóny, mohlo by se stát jedničkou v širokém okolí. Právě i tento krok by pomohl oživit Přerov a vdechnout život do dříve oblíbených míst,“ dodala Netopilová.

Nezbývá než doufat, že se do akce zapojí občané a pokusí se prosadit modernizaci laguny. Ne každé město má tak krásné místo kde se můžou lidé setkávat a bylo by škoda nevyužít všech jeho možností.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker