V Přerově čeká dvě budovy rekonstrukce střechy. Kino obsadí dělníci už za týden, „zimák“ v létě

Novou střechu dostanou letos dvě nemovitosti v majetku města Přerova. Nejdříve dělníci obsadí kino Hvězda, pak zimní stadion. Obě střechy jsou už ve špatném stavu a výměna krytiny je nutná.

foto: archiv Magistrát města Přerova

Na začátku března se řemeslníci ze vsetínské firmy H&B delta pustí do opravy střechy jediného přerovského kina – a ta je netypická, neboť je částečně plochá a zčásti kopulovitá, její součástí jsou navíc světlíky, které rovněž čeká výměna. "Samotná rekonstrukce potrvá 180 dní, takže na začátku podzimu už bude mít kino střechu novou. Za rekonstrukci zaplatíme 8 milionů 402 tisíc korun,“ sdělila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Střecha kina je ještě původní, tedy z roku 1975, a odpovídá tehdejším stavebním zvyklostem, takže je tvořena kačírkem, pod kterým je folie - nově tu má být tepelná izolace a na ní kvalitní lepenka. Podle vedoucí kina Svatavy Měrkové nebude mít samotná oprava vliv na chod zařízení, návštěvníci by neměli být rušeni hlukem, obavy nemusejí mít ani z chladnějšího prostředí, kino bude nadále příjemně vytápěno. "Dělníci, kteří už byli místo obhlédnout, dostali náš program, aby věděli, kdy promítáme – a tomu uzpůsobili svoji práci nad promítacím sálem. Slíbili, že návštěvníkům komfort nezhorší,“ řekla Měrková.

Další střecha v původním stavu, která čeká na výměnu, je nad budovou hotelu zimního stadionu – tam je plochá konstrukce v kritickém stavu a do objektu přes ni už zatéká. "Jediným štěstím byla letošní mírná zima, která poničenou střechu nezatížila sněhovou nadílkou. I přesto je nutné co nejdříve začít s opravou. Vyhlášení veřejné zakázky projde 5. března radou města, následně se mohou stavební firmy ucházet o práci – a ideálně v červnu by už vítězná firma mohla začít s opravou, “ uvedla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.  Střecha má plochu 1 200 metrů čtverečních a nové materiály jsou navrženy tak, aby se zvýšila její životnost. "Minulostí se stane kačírek, nově tam bude modifikovaný asfaltový pás,“ upřesnil magistrátní úředník Jiří Raba. Připomněl, že v části střechy je umístěno 117 fotovoltaických panelů - a ty budou muset být odbornou firmou demontovány a po rekonstrukci opět položeny na místo.
Oprava bude stát asi 7 milionů 650 tisíc korun a město na ni bude žádat o dotaci z programu Olomouckého kraje.







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker