Projektový den s policií v Přerově seznámil studenty s policejní prací

Protože vznikne v Přerově nové oddělení hlídkové služby, hledá policie do svých řad nové posily. Z toho důvodu uspořádali ve dnech 20. a 21. února Policie ČR Olomouckého kraje ve spolupráci se Střediskem volného času Atlas a Bios a se zástupci Krajského ředitelství policie ČR hlavního města Prahy pro studenty středních škol v Přerově Projektový den s Policií ČR. Na ty, kteří se rozhodnou stát se policistou, čeká náborový příspěvek 75 000 korun, 6 týdnů dovolené a spoustu dalších benefitů.

foto zdroj: policie ČR

Cílem projektu bylo zajímavou a atraktivní policejní práci co nejvíce přiblížit studentům. Všichni zúčastnění si mohli prohlédnout stálou službu, celu pro umístění zadržených osob, střelnici, služební vozidla včetně Schengenbusu a čtyřkolky. Mohli si zblízka prohlédnout služební zbraně a další výstroj a výzbroj, sednout si do služebního auta, zastřílet si na laserové střelnici, prostě si prohlédnout a tzv. osahat to, co policisté reálně využívají při své práci.



Studenti se dověděli také mnoho podrobností o práci policistů nejenom na obvodních odděleních, ale třeba i o práci služebních kynologů a policistů z odboru cizinecké policie. Bylo jim vysvětleno, jakým způsobem probíhá přijímací řízení a následný výcvik nově nastupujících. Vyzkoušeli si i fyzické testy, jejichž úspěšné absolvování je nezbytné proto, aby se mohli stát policistou nebo policistkou.



Nad touto akcí převzal záštitu primátor města Přerova Petr Měřínský, který se ve čtvrtek 20. února v dopoledních hodinách osobně zúčastnil části programu. Na Projektový den s policií přišlo 150 studentů z 8 středních škol z okresu Přerov a studenti Střední policejní školy MV v Holešově.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker