Tři zebry v blízkosti školy jsou nasvětleny, cesta přes silnici je tak bezpečnější

Podzimní a zimní příšeří, brzká tma, rovná cesta podél nákupního centra, která láká k rychlejší jízdě – tato kombinace vytvářela několik let nebezpečnou situaci na přechodech pro chodce v blízkosti Základní školy Svisle. Zástupci města se proto rozhodli letos předejít případné kolizi a tři přechody, které tu jsou, nechali nasvítit LED světly. Město za ně zaplatilo 60 tisíc korun.

Foto: Od úterý 10. prosince jsou nasvíceny tři přechody v blízkosti Základní školy Svisle. Cesta přes cestu je teď bezpečnější jak pro školáky, tak pro návštěvníky blízké nákupní galerie.

„Zebry jsou nasvětleny z výložníků, které jsou připevněny na lampy veřejného osvětlení, jeden přechod je nasvětlen ze samostatného stožáru. Přechody jsou teď mnohem bezpečnější a chodci jsou konečně z bezpečné vzdálenosti vidět, “ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. 

V Přerově je už nasvětleno několik přechodů  - například v ulicích Dvořákova, Komenského, Palackého, Kopaniny, Želátovská či Tovární. „Dále je možno v budoucnu osvětlit třeba i obnovený přechod v Palackého ulici, a dále pak zebry v ulicích Šířava, generála Janouška a Klivarova,“ předeslal Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker