Stanovisko Společně pro Přerov a Pirátů k odsouzení Marka Dostála

Zastupitel Marek Dostál byl pravomocně odsouzen za sexuální trestný čin k podmíněnému trestu jednoho roku se zkušebním odkladem na dva roky.

Ilustrační foto

Shrňme si nejprve základní fakta. Zastupitel Marek Dostál byl pravomocně odsouzen za sexuální trestný čin k podmíněnému trestu jednoho roku se zkušebním odkladem na dva roky. Tentýž zastupitel rovněž  v prosinci 2018 během jednání zastupitelstva města prohlásil, že „…samozřejmě ano, pokud budu odsouzen, nebo pokud budu odsouzen i podmíněně, tak se vzdám i postu zastupitele.“ 

Místní rada Občanské demokratické strany v Přerově v úterý 19. listopadu 2019 projednala aktuální situaci kolem zastupitele za ODS Marka Dostála. Místní rada společně s klubem zastupitelů Marka Dostála vyzvaly, aby rezignoval na mandát člena Zastupitelstva města Přerova a ukončil své členství v Občanské demokratické straně.

Společně pro Přerov a Piráti proto souhlasí s výzvou místní rady přerovské ODS k odstoupení Marka Dostála ze zastupitelstva a zároveň, vyzývají přerovskou ODS, za kterou Marek Dostál, toho času již obviněný, kandidoval, aby jej sama ze všech funkcí odvolala. Jedná se zejména o členství a předsednictví v Komisi pro rozvoj, investice, dopravu a bezpečnost. Marek Dostál by měl rovněž opustit školskou radu Základní školy U Tenisu a také skupinu pro gratulace jubilantům či jiné pracovní skupiny.

Zdroj: Tisková zpráva od Jaromíra Horkého a prohlášení Místního sdružení ODS Přerov

Vyzýváme čtenáře, pište nám k této kauze nebo dalším trápením města a okresu Přerov na redakční email: prerov@rej.cz. Děkujeme. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
podlahy poker