Na magistrátu se bude rekonstruovat výtah, úředníci budou občanům nápomocni

Hlavní budova přerovského magistrátu, sídlící na adrese Bratrská 34, bude od pondělí 25. listopadu na šest týdnů bez výtahu.

Foto: Magistrát města Přerova

Nejedná se o místo, kde by si občané vyřizovali občanky, řidičáky či pasy, ale i sem docházejí za svými úředníky - třeba z odboru rozvoje, ekonomiky či stavebního úřadu. Pokud mají problém s chůzí po schodech, budou jim úředníci nápomocni tak, že po nahlášení návštěvy na recepci sejdou dolů. 

„Budova je pětipodlažní, takže počítáme  touto eventualitou. Samozřejmě, že konzultovat mohou občané svoje záležitosti i po telefonu, vědí-li. Pokud je nutná osobní návštěva, vyjdou jim úředníci vstříc, a to nikoliv pouze obrazně,“ sdělil tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch.

Stávající výtah je v provozu od roku 1997 a vykazuje technické a morální zastarání, kvůli extrémnímu vytížení je už na hranici životnosti. Poslední den, kdy bude funkční, je pátek 22. listopadu, do 9. prosince budou provedeny demontážní práce na strojním vybavení - a o den později už má být zahájena montáž nového výtahu, se kterou se počítá do 20. prosince. „Do 6. ledna příštího roku budou dokončeny veškeré revize spojené s užíváním a výtah by měl být nejpozději 8. ledna v provozu,“ nastínila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Rekonstrukce vyjde město na 960 tisíc korun.

Další omezení, které hlásí přerovský magistrát už s předstihem, je provoz na silvestra. „Upozorňujeme, že v úterý 31. prosince budou všechny budovy magistrátu zavřené. Občané si mohou své záležitosti vyřídit až ve čtvrtek 2. ledna 2020. Po Vánocích, ve dnech 27. a 30. prosince, bude úřad otevřený beze změn,“ řekla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
TV Morava
INZERCE
podlahy poker